plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Wedstrijd profielwerkstukken VWO

wedstrijd profielwerkstukken 2019 wedstrijd profielwerkstukken 2019 1 e prijs voor werkstuk over Bioplastics Steven Broker en Boris van de Wetering jury wedstrijd profielwerkstukken 2019 3de prijs wedstrijd profielwerkstukken 2019 Jip Scheper en jan Geert Kroijenga.

Wie schrijft volgend schooljaar het beste profielwerkstuk over duurzaamheid van Amersfoort?

 

 

 

Iedere eindexamenleerling VWO wiens profielwerkstuk raakvlak heeft met energie of duurzaamheid mag meedoen. Daarvoor moeten de leerlingen een digitale kopie van het profielwerkstuk insturen uiterlijk op 4 maart 2022 en een korte presentatie (maximaal 2 minuten) houden op de dag van de prijsuitreiking maart/april 2022 tussen 16.00-18.00 uur op Stadhuis in Amersfoort.

Wilt u deze competitie bij uw leerlingen onder de aandacht brengen, dan kunt u contact opnemen met Magda Fafara ma.fafara@amersfoort.nl. We zorgen zo nodig voor een korte uitleg aan de leerlingen op school.

 

Achtergrond informatie

 

Wat is het doel van de wedstrijd?

Gezien de grote belangstelling om bewust met energie om te gaan en de sociale duurzaamheid te bevorderen, is in 2014 een lokaal initiatief gestart om een uitdaging tussen scholieren / middelbare scholen te organiseren in de gemeente Amersfoort. Het gaat hierbij niet alleen om de  bewustwording, maar ook kennismaking  dan wel samenwerking van scholen met bijvoorbeeld  gemeente, universiteit en bedrijfsleven. 

 

  • Wanneer het werkstuk over energie en/of duurzaamheid in de brede zin van het woord gaat, dan komt dit aanmerking voor de wedstrijd. De duurzaamheid mag zowel technisch als sociaal ingevuld worden. (klik hier voor de voorbeeldonderwerpen)

  • Een ander voorwaarde is dat het werkstuk op de dag van de wedstrijd in 2 minuten tijd mondeling wordt gepresenteerd aan een jury.

 

Naast bewustwording stellen wij leerlingen dus in de gelegenheid  om in de praktijk een formele presentatie te geven. Het oefenen van deze vaardigheden is later van meerwaarde voor de leerlingen.

 

Wie organiseert de wedstrijd?

De gemeente Amersfoort in samenwerking met Rotary Club Amersfoort-Stad. De jury bestaat uit  personen uit het gemeentebestuur, bedrijfsleven/onderwijs en de betreffende Rotaryclub.

Inhoudelijk kunnen de leerlingen worden ondersteund bij hun profielwerkstuk over energie/duurzaamheid/gezondheidszorg. Dit kunnen we doen door de expertise uit ons netwerk ter beschikking te stellen. De leerlingen kunnen worden gekoppeld aan collega’s van de gemeente Amersfoort of aan een van de contacten die we hebben bij Amersfoortse bedrijven.

 

Wat is de deadline?

Het onderwerp van het werkstuk uiteraard zo snel mogelijk aanleveren nadat de onderwerpen op school bekend zijn. Een kopie van het definitieve werkstuk ontvangen wij graag uiterlijk op vrijdag 4 maart 2022.

 

De uitreiking van de prijs vindt plaats op een dag in maart/april 2022 tussen 16.00- 18.00 uur op stadhuis in Amersfoort.  Zoals eerder vermeld dient de schrijver/schrijfster van het profielwerkstuk op de dag van de prijsuitreiking aanwezig te zijn en zijn/haar profielwerkstuk in 2 minuten te “pitchen”.

 

Wat zijn de prijzen?

Er zijn geldprijzen voor de winnende leerlingen van € 100,00 per persoon en een bokaal voor de winnende groep.

 

Wie is de contactpersoon?

Het onderwerp van het profielwerkstuk en de namen van de leerlingen graag per e-mail opsturen naar Magda Fafara van de gemeente Amersfoort; MA.Fafara@amersfoort.nl

Ook wanneer er inhoudelijk ondersteuning is gewenst kan dit kenbaar worden gemaakt aan Magda Fafara.

Poster wedstrijd duurzame PWS

 

 

Prijsuitreiking profielwerkstukken over duurzaamheid 2019

Amersfoortse scholieren uit 6 VWO hebben op 11 april 2019 op het stadhuis hun profielwerkstuk over duurzaamheid gepresenteerd aan de deskundige jury bestaande uit Hans Postma van Kenniscentrum duurzaam Bouwen/ Ecolutie, Janko Pietryga, Herre Hoekstra en Steve Keyner van de Rotary Club Amersfoort-Stad. De jury was onder de indruk van alle ideeën.

 

Het beste profielwerkstuk is gemaakt door Steven Broker en Boris van ’t Hof van Corderius College voor een profielwerkstuk over bioplastics.

Tweede prijs is gegaan naar Maarten Krikke van Guido voor de werkstuk over vliegen op vloeibaar waterstof.

Derde prijs is gegaan naar Jip Scheper en Jan Geert Kroijenga van ’t Hooghe Landt voor de werkstuk over het modulaire Tiny House.

De prijzen zijn uitgereikt op het stadhuis door wethouder duurzaamheid Astrid Janssen. Er zijn 10 werkstukken ingediend waar in totaal 20 leerlingen aan hebben meegewerkt. De leerlingen zijn afkomstig van het Corderius college, Guido, Het Nieuwe Eemland en ’t Hooghe Landt. De winnaars hebben een geldprijs ontvangen en een bokaal voor de school. Alle overige deelnemers hebben een oorkonde ontvangen, een heerlijke reep Tony Chocolonely en een speldje.