plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Verzorger Natuurhistorische collectie opgezette dieren

Het Groene Huis heeft een natuurhistorische collectie met preparaten van planten en dieren die voornamelijk in en rondom Amersfoort te vinden zijn. Er zijn ongeveer 100 opgezette dieren (vogels en zoogdieren), 50 schedels, eieren en diverse andere natuurvoorwerpen aanwezig.

 

De collectie wordt gebruikt voor educatieve doeleinden zoals spreekbeurten, exposities en voorbeeldobjecten voor bestudering. We willen graag dat de collectie onder een breder publiek bekend wordt, zodat er nog vaker gebruik van wordt gemaakt. De objecten worden ook regelmatig uitgeleend.

 

Wat ga je doen

De collectie vraagt regelmatig onderhoud in schoonmaak en controle. En vanwege een ontheffing van de overheid moet er een goede administratie bijgehouden worden. Je verzorgt de uitleen van opgezette dieren. Het is van belang dat je precies bent in je werk. Daarnaast willen we in Het Groene Huis regelmatig wisselende exposities in de vitrinekasten hebben. Je zou bijvoorbeeld per jaargetijde de inhoud van de vitrinekast(en) kunnen wisselen. Denk daarbij aan vitrine over paddentrek in het voorjaar of vitrine over bijen in de zomer. Als jij een leuk idee hebt, dan helpen wij je met de uitwerking daarvan. Onze educatief medewerker kan jou ook om hulp vragen bij het inrichten van een vitrine. Ben je creatief, dan kun je hier je ei in kwijt. Kom maar eens kijken in Het Groene Huis naar de vitrines met de opgezette dieren.

We zijn nog steeds bezig met de opbouw van de collectie. Daarom moeten er soms nieuwe preparaten aangeschaft of verzameld worden. Ook hierbij kan je een rol spelen door hiervoor nieuwe contacten te zoeken.

 

Tijdsbesteding

De tijd die je hiervoor kwijt ben is ongeveer 4 uur per week en die tijd kan je in dit geval zelf indelen (doordeweeks maandag t/m donderdag tussen 8:30 en 16:30). Het is werk dat je grotendeels alleen doet. De vaste koffiepauzes houden we wel met zijn allen. Een van de medewerkers is jouw aanspreekpunt bij vragen. Je wordt ook door hem ingewerkt. Het gaat om een hele bijzondere vrijwilligersvacature die je niet vaak tegenkomt!