U bent hier

Vacature Vrijwilliger Eemstadboerderij

Groene vingers of een groen hart gezocht!

 

Boerin Jolke van Stichting Eemstadboerderij teelt groente op biologische wijze in Vathorst, met hulp van een legertje vrijwilligers, leerlingen biologische landbouw, mensen met een vluchtelingenstatus of met een zgn. afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom, iedereen is welkom om de handen uit de mouwen te steken bij dit stadslandbouwinitiatief!

 

Het team van 10 enthousiaste vrijwilligers breiden we graag uit. Ten eerste zoeken we helpende handen op het land. Leer van biologisch tuinder Jolke de fijne kneepjes van het vak en beleef de seizoenen. Kortom teel mee aan een stukje geluk!

 

Het doel van de Eemstadboerderij is, dat Amersfoorters dicht bij huis eerlijk, seizoensgebonden groente kunnen kopen zonder kunstmest, pesticiden of voedselkilometers. Zo van het land, ligt het straks krakend vers op je bordje; superlekker, onbespoten en toch  betaalbaar! Ouders kunnen met kinderen komen kijken hoe groente groeit en bloemen bloeien. Eemstadboerderij teelt op een stuk braakliggend terrein, tot ze haar definitieve stekje kan betrekken elders in Vathorst. Daar komt ze waarschijnlijk samen met zorgboerderij Land in Zicht.

 

De boerderij is er voor iedereen. Op het land werken ook mensen in het kader van dagbesteding of een leer- werktraject. Ouders met kinderen komen snuffelen tussen de bloembedden en zien hoe aardappels worden geoogst. Regelmatig organiseren we buurtactiviteiten, om meer mensen te laten kennis maken met de oorsprong van je gezonde portie groenvoer. Bovendien betekent het telen op biologische wijze, dat de Eemstadboerderij een plek is waar het voor onze donzige, vlijtige en helaas bedreigde bijenvriendjes goed toeven is. Een kleine groene oase in de stad met een grote biodiversiteit. En ook kieviten brengen hier graag hun jongen groot.

 

Wij zoeken mensen met en zonder ervaring die de handen uit de mouwen willen steken, op vrijwillige basis. Ook zullen er soms klussen gedaan worden, zoals het bouwen of verplaatsen van hekken. Wij bieden gezelligheid, frisse lucht, lichaamsbeweging en een lekker buitenkleurtje. Ook krijg je verse groenten mee naar huis en een voldaan gevoel. En onze eindeloze dankbaarheid natuurlijk (en dat van de bloemen en de bijtjes ;-)

 

Zijn je vingers minder groen, maar draag je dit stadslandbouwinitiatief toch een warm hart toe? We kunnen ook heel goed mensen gebruiken voor de website, PR, Social Media, beheren webwinkel, organiseren van buurtactiviteiten evt. met theater of een picknick, contacten leggen met scholen en bso's, educatieve activiteiten organiseren, subsidies aanvragen, soms invallen als gastheer / gastvrouw op de vrijdag en zaterdag. Er is van alles mogelijk, waar jij maar energie van krijgt!

 

Nieuwsgierig? Elke vrijdag en zaterdag staan de poorten open en komen onze aandeelhouders hun groente uitkiezen, dus kom gerust eens snuffelen. Wij zitten in Vathorst, aan de Koningsbergerweg. Dit is bij rotonde 11, achter de citroengarage.

 

Groene groeten van Jolke de Moel en het tuinteam!

http://www.eemstadboerderij.nl

eemstadboerderij@gmail.com

 

Gevraagde kennis en vaardigheden

 

  • Handen uit de mouwen kunnen steken
  • Klussen, Wieden, Water geven
  • Planten, Zaaien, Oogsten, Genieten
  • Evt. soms gastheer of gastvrouw zijn op vrijdag of zaterdag
  • Evt. Communicatie en Social Media
  • Evt. Activiteiten Organiseren en Meedenken
  • Evt. Subsidie aanvragen
  • Buiten de box denken en lekker meedoen!

Eemstad boerderij; fotograaf David Veldman