plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Vacature: Gastvrouw/-heer

We zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bezoekers het gevoel kunnen geven dat zij van harte welkom zijn. Het gaat om wandelaars, ouders met kinderen, schoolklassen, kinderopvangorganisaties, en allerlei groene groepen die komen vergaderen.

 

Doel van het werk is

Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. We vinden het heel belangrijk dat bezoekers het gevoel krijgen dat ze op een fijne plek zijn binnengewandeld. Je geeft informatie en beantwoordt vragen van bezoekers. Die kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het park, over wat er in het gebouw te zien is of projecten op groengebied van de gemeente. Van alles! Maar je kunt natuurlijk niet alles weten. Daarom is er altijd een vaste medewerker aanwezig die je om raad kunt vragen. Er is ook altijd een aanspreekpunt als je aan het werk bent.

 

De ontvangst van de bezoekers is het belangrijkste. Maar je neemt ook de telefoon aan, kijkt of er post is in de brievenbus en online en zorgt ervoor dat Het Groene Huis opgeruimd en gezellig is. Regelmatig moet er wat worden opgeruimd en soms schoongemaakt. Een collega van het CNME kan je vragen om mee te helpen met praktische en administratieve klussen. Denk hierbij aan koffiezetten, kopieerwerk, een klein tekstje maken voor een kinderactiviteit. Het nakijken van leskisten is een belangrijk onderdeel van je werk.  Af en toe moet je lesmaterialen klaarzetten voor een klas. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar zoals gezegd is er ondersteuning van een vaste medewerker en je wordt natuurlijk ingewerkt. We staan ervoor open dat je zelf kleine activiteiten bedenkt voor in Het Groene Huis. 

 

We vragen

  • een gastvrije houding en klantgerichtheid

  • plezier in het werken met volwassenen en kinderen

  • oog voor hoe het er in het gebouw uitziet en dit op orde houden

  • kennis en ervaring met Outlook is nodig, kennis van Word en Excel is fijn

  • affiniteit met natuur en duurzaamheid

  • goede schriftelijke en mondelinge communicatie 

     

We bieden

Een gezellige en ontspannen sfeer binnen het team van vrijwilligers in Het Groene Huis.

Een unieke vrijwilligerswerkplek op een mooie buitenlocatie.

Begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden, maar het is wel de bedoeling dat je na een inwerktijd zelfstandig werkt.

Een keer per jaar een uitje en een diner. Af en toe organiseren we tussendoor ook nog iets leuks.

Een W.A.- en ongevallenverzekering.

 

Tijdbesteding

Minimaal 1 dagdeel (4 uur) per week. De werktijden zijn van 8:30 tot 12:30 en van 12:30 tot 16:30 (soms lopen de tijden wat uit).

Op dit moment zijn wij op zoek naar een medewerker voor wekelijks op de donderdagmiddag en iemand voor één keer per maand op zondagmiddag. Het is fijn als je flexibel bent en soms op een andere dag kunt invallen. Je kunt eventueel ook doordeweeks én een keer per maand op de zondag combineren als je wilt.