plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Vacature: Gastvrouw/-heer

We zijn op zoek naar vrijwilligers die onze bezoekers het gevoel kunnen geven dat zij van harte welkom zijn. Het gaat om wandelaars, ouders met kinderen, schoolklassen, kinderopvangorganisaties, en allerlei groene groepen die komen vergaderen.

 

Doel van het werk is

Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze gasten. We vinden het heel belangrijk dat bezoekers het gevoel krijgen dat ze op een fijne plek zijn binnengewandeld. Je geeft informatie over de vragen van de bezoekers. Die kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het park, over wat er in het gebouw te zien is of projecten op groengebied van de gemeente. Van alles! Maar je kunt natuurlijk niet alles weten. Daarom is er altijd een vaste medewerker aanwezig die je om raad kunt vragen.

 

De ontvangst van de bezoekers is het belangrijkste. Maar je neemt ook de telefoon aan, kijkt of er post is en zorgt ervoor dat Het Groene Huis opgeruimd en gezellig is. Een collega van het CNME kan je vragen om mee te helpen met praktische en administratieve klussen. Denk hierbij aan koffiezetten, kopieerwerk, een klein tekstje maken voor een kinderactiviteit, leskisten nakijken of lesmaterialen klaarzetten voor een klas. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar zoals gezegd is er ondersteuning van een vaste medewerker.

 

We vragen

 • een gastvrije houding en klantgerichtheid

 • plezier in het werken met volwassenen en kinderen

 • oog voor hoe het er in het gebouw uitziet en dit op orde houden

 • kennis en ervaring met Outlook, Word en Excel is fijn, maar geen vereiste

 • affiniteit met natuur en duurzaamheid

   

  Verdere competenties:

 • goede schriftelijke communicatie (geen echte vereiste, maar wel handig)

   

We bieden

Een gezellige en ontspannen sfeer binnen het team van vrijwilligers in Het Groene Huis.

Een unieke vrijwilligerswerkplek op een mooie buitenlocatie.

Begeleiding bij de dagelijkse werkzaamheden.

Een keer per jaar een uitje en een diiner. Af en toe organiseren we tussendoor ook nog iets leuks.

Een W.A.- en ongevallenverzekering.

 

Tijdbesteding

Minimaal 1 dagdeel (4 uur) per week maar meerdere dagdelen kan ook. De werktijden zijn van 8:30 tot 12:30 en van 12:30 tot 16:30 (dit loopt heel soms wat uit).

Op dit moment zijn wij op sowieso zoek naar een medewerker voor wekelijks op de woensdag- of vrijdagmiddag en iemand die flexibel is zijn beschikbare dagen. En we zoeken iemand voor ongeveer een keer per maand op de zondagmiddag (13:00 -16:30). Je kunt ook doordeweeks én zondags combineren.