U bent hier

Sociale activering

Ben je op zoek naar een volgende stap richting de arbeidsmarkt? Wil je ontdekken waar jouw sterke punten liggen en wil je werken aan je minder sterke punten? Spreekt werken in de natuur je aan en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is het project Sociale Activering Landgoed Schothorst misschien iets voor jou! Hier werk je stap voor stap aan je toekomst. Het landgoed is een bijzondere plek midden in Amersfoort, waar rust en ruimte heersen en oog is voor elkaar.

 

Project Sociale Activering

Het Project Sociale Activering op Landgoed Schothorst begeleidt mensen met (tijdelijk) een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in opdracht van de afdeling Arbeidsintegratie van de Gemeente Amersfoort.
Het doel van het project is om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Op Landgoed Schothorst bieden we de mogelijkheid om te werken aan je fysieke conditie, het opbouwen van arbeidsritme, het aangaan van sociale contacten en het vergroten van je zelfvertrouwen. Het werk doe je groepsgewijs. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding.

 

Het werk

In principe werk je drie ochtenden per week. De werkzaamheden vinden onder begeleiding plaats in de tuinen en bossen van Landgoed Schothorst en bestaan uit bomen knotten, de kruidentuin onderhouden, zaaien, schoffelen, dieren voeren, onkruid wieden, maaiwerk, zaden winnen en natuurlijk oogsten. Daarnaast is er tijd om met je groepsgenoten te praten over je hobby’s en interesses. Tijdens de pauzes drink je koffie of thee in het thuishonk van  het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME): Het Groene Huis. Daar komen alle medewerkers samen en zo ontmoet je al je collega’s.
Je werkt maximaal een jaar in het project.

 

Begeleiding

Voor je aan de slag gaat is er een intakegesprek met je trajectbegeleider van de Afdeling Arbeidsintegratie van de gemeente Amersfoort. We maken dan kennis met elkaar en kijken naar jouw achtergrondsituatie. We inventariseren je sterke punten en je belemmeringen en stellen naar aanleiding daarvan voorlopige doelen op. Deze kunnen per persoon verschillend zijn. Gedurende het jaar heb je begeleidings- en evaluatiegesprekken met de projectleider Sociale Activering en je trajectbegeleider van de afdeling Arbeidsintegratie.

 

Uitstroom

Er zijn verschillende mogelijkheden van uitstroom afhankelijk van je situatie. Mogelijk stroom je door naar een betaalde baan. Het kan ook zijn dat je naar een vervolgproject doorstroomt en daar je kwaliteiten verder ontwikkelt. Een gesubsidieerde arbeidsplek, een werk-leerplek of vrijwilligerswerk behoren tot de mogelijkheden. Verder kan het ook zijn dat je erachter komt dat je eerst een andere vorm van hulpverlening nodig hebt.

 

Meer weten?

Heb je belangstelling voor het project? Neem dan contact op met jouw trajectbegeleider van de afdeling Arbeidsintegratie.

Het project Sociale Activering is opgenomen in de “Beter in het Groen”. Beter in het Groen is een samenwerking van meer dan 20 partijen uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport en Overheid, geïnitieerd door MediQuest. Meer informatie over het initiatief vindt u op http://www.beterinhetgroen.nl/

 

Vind aanbod en voorzieningen bij u in de buurt: http://www.groene-zorg.nl/beter-in-het-groen.html