U bent hier

slechtvalken-2020

Hier volgt het verslag van het seizoen 2020.  Hopelijk valt er weer heel wat te beleven ! 

 

Nadat de jongen vorig jaar juli zijn uitgevlogen, hebben de beide oudervalken de zomer, herfst en winter in ruste doorgebracht. Ze verlaten hun territorium niet, maar zitten dan voornamelijk op de hoge kantoren langs het spoor. Nadat ze de jaarwisseling met veel vuurwerk weer heelhuids hadden overleefd, zijn ze vanaf januari regelmatig op het invliegrooster bij de nestkast op de toren te zien - vaak komen ze samen tegelijk aan tussen 8 en 9 uur. 
In het grind in de nestkast heeft Pa ook al een kuiltje geschraapt voor de broedplek. Af en toe vindt op het rooster een prooioverdracht plaats : daarmee laat Pa aan Moe zien dat hij een goed jager is, want straks moet hij in z'n eentje wekenlang voor de aanvoer van alle prooien zorgen. Dit is onderdeel van het baltsgedrag.

 

Op 31 januari is geprobeerd de lenskap van de camera in de nestkast schoon te maken. Bij die aktie bleek echter dat de oorzaak van het wat wazige beeld een flinke kras op de echte lens was. Er wordt onderzocht wat er nog aan gedaan kan worden.

Op woensdag 12 februari is de camera tijdelijk verwijderd voor reparatie. Herstel verwacht eind februari.

 

 

 


>>>  tijdlijn met verslagen

>>>  achtergrondinformatie slechtvalk
>>>  locaties slechtvalken in Amersfoort

>>>  terug naar Homepage slechtvalk