U bent hier

Sanne

Heb je al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Bezoek de expositie “Sanne gaat circulair”, en ontdek wat jij kan doen om het milieu minder te belasten.

 

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun negatieve impact op de aarde te verkleinen. Speciaal voor hen wordt in Het Groene Huis de expositie ‘Sanne gaat circulair’ herhaald in de kerstvakantie. Een expositie met leuke, praktische tips en inspirerende voorbeelden. Want als je weet waar je de meeste impact hebt, dan kun je die eenvoudiger omzetten in een positieve bijdrage.

 

Sanne

Sanne is een fictieve jongedame die geniet van haar leven in Amersfoort. Maar ze maakt zich ook zorgen over de negatieve impact die wij als mensen hebben op onze planeet. Aan de hand van eenvoudige stappenplannetjes als de piraminder en de keuzeboom, ontdekt ze wat haar eerste stappen op weg naar minder impact kunnen zijn. De expositie wordt aangevuld met leuke filmpjes en voor kinderen zijn er creatieve activiteiten en spelletjes. De expositie is bedoeld voor iedereen die wat milieuvriendelijker wilt zijn maar er nog niet heel veel vanaf weet.

 

Upcyclen

Op de expositie zijn er ook een hoop voorbeelden te zien van wat er van oud materiaal gemaakt kan worden. Amersfoortse kunstenaars hebben van wat anderen afval noemen de mooiste producten gemaakt. Zo hebben ze van een oude bouwhelm een lamp gemaakt en van gesmoten plastic doppen een kastje gemaakt. Upcyclen noemen we dat!

 

Kinderactiviteiten in Het Groene Huis

In de kerstvakantie zijn er bij de expositie “Sanne gaat circulair” verschillende knutselactiviteiten voor kinderen. We laten ze zien dat je met dingen die je anders weg zou gooien nog hele leuke dingen kunt maken. Zo kun je een leuke pop maken van een oude sok of een unieke envelop maken van de bladzijden uit een oude atlas. Ook kan je een leuk wenskaartje, een portemoneetje of zelfs een vogelbak maken van een pak melk. Leuk om als cadeautje te doen!

 

De expositie is te zien van 19 december tot en met 12 januari 2020 in Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Kom je langs? Vergeet niet onze openingstijden te bekijken! Dat kan hier. Aanmelden hoeft niet en de deelname is gratis!