U bent hier

Netwerk Operatie Steenbreek Amersfoort

De Meeuwentuin nog in steen (coöperatie 033GROEN) De Meeuwentuin in aanleg (coöperatie 033GROEN) De Meeuwentuin (coöperatie 033GROEN)

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. Waarom? Jori Hoving, consulente van Operatie Steenbreek legt het uit voor RTV Utrecht

 

Tijdens de netwerkbijeenkomsten is besloten te beginnen met het uitwerken van twee thema's:

  • Voorbeeldtuinen, dit wordt getrokken door Edgar van Groningen
    Het idee is om goede voorbeelden die er al zijn te gaan verzamelen, nieuwe voorbeeldtuinen voor allerlei soorten gebruik aan te leggen en te kijken of er initiatieven zijn voor nieuwe buurttuinen.
    Stand van zaken: Inmiddels zijn de eerste voorbeeldtuinen in aanleg of aangelegd.
  • Bewustwording en ambassadeurs, dit wordt getrokken door Jori Hoving en Kinke Hendriksma
    Het idee is om een nieuw online en offline platform op te zetten voor mensen die met hun tuin aan de slag willen gaan maar een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Van basispakketten voor de eigen tuin en het afkoppelen van je regenpijp tot workshops eigen tuinontwerp of -onderhoud.
    Stand van zaken: De basis voor de website staat en wordt steeds verder gevuld.

 

De deelnemers aan dit netwerk zijn onder andere:

 

Ook de gemeente Amersfoort en Waterschap Valei en Veluwe schuiven aan bij de netwerkbijeenkomsten.

 

Operatie Steenbreek Amersfoort is een groeiend netwerk waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Wil je direct worden uitgenodigd voor de bijeenkomsten, stuur dan een mail naar Marieke van Zeijden  van het Netwerk Operatie Steenbreek.