U bent hier

Lesmateriaal en de digitale NME-gids

Het CNME biedt alle basisscholen in Amersfoort het basispakket NME aan. Hiermee kunnen leerlingen op een actieve manier meer leren en ervaren over natuur en duurzaamheid. Het pakket bestaat uit themalessen, leskisten en materiaalpakketten. Naast dat basispakket worden er excursies aangeboden naar een melkveehouder, een les op het middeleeuws erf, groene schoolreisjes, lessen op de kinderboerderij e.d. NME-wijzer Basisschool 2018-2019 PDF

 

Digitale NME-gids

Ons complete aanbod is te vinden in onze digitale NME-gids. Via deze gids kunnen scholen reserveren. Dat kan met een inlogcode die bekend is bij de school, of telefonisch bij Sjoke Bosch 033-469 5229.

 

Leskisten
In een leskist voor  kleuter-, onder-, midden- en bovenbouw zit het complete lesmateriaal rond een natuur- of milieuthema. Een voorbeeld is de leskist "Bomen en knoppen, "met een lesbeschrijving en bijbehorend takkenpakket. De leskist kan worden gebruikt in de directe schoolomgeving en/of in de klas. Voorbeelden van leskisten: "Alles voor een pannenkoek", 'Waterslak zoekt woonruimte", "Braakballen", "Bodemgespuis en kriebeldieren" en "Ons klimaat".

 

Themalessen

Voor kleuter-, onder-, midden- en bovenbouw.
Themalessen zijn seizoensgebonden lessen op Landgoed Schothorst (of op Natuurboerderij De Brinkhorst) onder leiding van de leerkracht zelf. 
Voorbeelden van themalessen: "Kabouterpad", "Vrolijke kleuren", "Voedselketens" en "Overwinteren". De lessen zijn over het algemeen meer buiten dan binnen.

 

Materiaalpakketten

Een materiaalpakket bestaat uit concreet materiaal en een lesbeschrijving. Voorbeelden van materiaalpakketten: "Koolwitjes in de klas", "Kweekpakket champignons" en "Vogelrestaurant". Veel van deze pakketten bevatten levend materiaal.

 

Inschrijven voor het nieuwe schooljaar

De NME- contactpersonen en -coördinatoren van de scholen in Amersfoort ontvangen ieder jaar in april de NME-gids. De scholen kunnen zich vanaf juni inschrijven voor NME-activiteiten voor het nieuwe schooljaar. A-scholen mogen zich al inschrijven in mei.