plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Landgoed Schothorst

 

Interactieve kaart van het landgoed Schothorst

 

Historie

Landgoed Schothorst heeft een lang verleden. Overblijfselen ervan zijn terug te vinden in het landschap. Daarover kun je hieronder meer lezen. Nu nog markant aanwezig zijn de witte villa met de bijbehorende gebouwen, zoals het koetshuis en de orangerie. Deze laatste twee worden particulier bewoond. De witte villa wordt gebruikt als kantoor. Vanuit de jaren dertig zijn er nog enkele overblijfselen te vinden van de proefboerderij die hier was gehuisvest. In de overgebleven gebouwen zijn nu de boogschuttersvereniging, de schapenstal en het bijenhuis/de sterrenwacht gehuisvest.

 

Huidig

In 2017 heeft het CNME, het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, haar 30-jarig bestaan gevierd. Het gebouw heeft sinds 2015 als naam 'Het Groene Huis' en is de werkplek van het CNME. Tevens maken veel groene groepen en organisaties gebruik van het gebouw.

 

Het Landgoed Schothorst wordt ecologisch beheerd. Dat houdt in dat er niet met gif wordt gewerkt als onkruidbestrijder en gekeken wordt wat er op die plaats met die bodemgesteldheid thuishoort en grazen er niet meer dieren dan nodig is om zo weinig mogelijk bemesting te krijgen. Want hoe schraler de graslanden, hoe rijker de bloemenpracht.

 

Achtergrondinformatie over het park

 

Bos en lanen

 

Graslanden

 

Struwelen

 

Vijvers, slootjes en drasse gebieden