plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Kinderopvang

CNME Amersfoort streeft ernaar alle kinderen uit Amersfoort de natuur te laten beleven, óók tijdens hun vrije tijd op de BSO. Daarom biedt het CNME materiaal en natuuractiviteiten aan voor de kinderopvang in verschillende leeftijdscategorieën.
Die natuuractiviteiten doe je op Landgoed Schothorst.
De activiteitenkisten of de rugzakken die je leent in Het Groene Huis voer je uit op je BSO of in je eigen omgeving.

Activiteitenroute

De route bestaat uit 9 verschillende buitenactiviteiten. Het zijn allerlei leuke, leerzame en uitdagende opdrachten: evenwicht houden, schat zoeken, een boomkleibeest maken en nog meer. 
>>Lees verder

Sport en Spel

Organiseer een creatief en sportief uitje met de activiteit ‘Sport en Spel op Landgoed Schothorst’. Kies voor één of meerdere van de activiteiten: parcours afleggen, natuurwoord leggen, een natuurschilderij maken, voetbal, natuur voelen en of het blotevoetenpad.
>> Lees verder

Bor en de wolven

Verplaats je met de kinderen naar de middeleeuwen. Je kunt daar diverse middeleeuwse spelletjes spelen. Alle spelletjes zijn er in tweevoud, dus je kunt aan 2 groepjes van 6 kinderen een spelletje uitleggen, waarna ze het gaan spelen op het middeleeuws erf.
>> Lees verder
 

Papier maken

Steek je handen uit de mouwen met deze activiteitenkist! Samen ga je aan de slag om van snippers van oude kranten opnieuw papier te maken. Je leert de kinderen op die manier over recycling.
>> Lees verder

De Lente

Beleef de lente met de activiteitenkist van het CNME! In deze kist zitten 9 opdrachtkaarten waarmee kinderen zelf allerlei activiteiten kunnen uitvoeren.
>> Lees verder

Vogels in de winter

De dagen worden kouder en de vogels zoeken naar voedsel. Een goed moment om ze eens van dichtbij te bekijken! Deze activiteitenkist heeft een complete inhoud om direct mee aan de slag te gaan om vogels de winter door te helpen.
>> Lees verder

Bodemdiertjes

Met je neus in de aarde! Welke kriebeldiertjes leven er allemaal tussen de bladeren op de grond? Met schepjes en ander materiaal onderzoeken de kinderen het bodemleven en ervaren dat kleine diertjes niet eng, maar juist heel interessant zijn.
>> Lees verder

Waterdiertjes

Wat leeft er allemaal in de sloot? Onderzoek met kinderen het leven onder de waterspiegel! Met schepnetjes vissen kinderen in de sloot naar kleine waterdiertjes en bekijken ze deze van dichtbij.
>> Lees verder

Smaakplezier

De map ‘Smaakplezier op de BSO’ bevat wel 100 verschillende activiteiten en smakelijke ideeën over voedsel. Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen kinderen zelfstandig aan de slag.
>>Lees verder

Spel Aardbeien

Samenwerkingsspel (een spel met kaartjes) voor 2-12 kinderen vanaf 4 jaar. Lukt het om samen aardbeienbedjes te kweken zonder dat de slakken alles opeten? Zet je kikkers op het goede moment in en red zo je aardbeien.
>> Lees verder

Spel Antartica

Antarctica is een samenwerkingsspel (een kaartspel) voor 2-5 kinderen vanaf 10 jaar. Bescherm de jonge dieren die opgroeien in het koude Antarctica, waar ze de ontberingen van jagers, gebrek aan vis en smeltend ijs moeten weerstaan.
>> Lees verder

Stippenspel

Het stippenspel is een buitenspel en kan goed in de eigen buitenruimte of een nabijgelegen park worden gedaan. Ieder spel heeft opdrachten op niveau van de groep. De opdrachten zijn heel divers, van natuur tot techniek en ruimtelijk inzicht, waarbij je moet samenwerken en je fantasie moet gebruiken.
>> Lees verder

Vierseizoenenspel

Ontdek de BSO-omgeving met het Vierseizoenenspel! In het houten kistje zitten allerlei activiteitenkaartjes waardoor kinderen op een hele andere manier naar hun speelomgeving gaan kijken: in het gras groeien niet alleen maar groene grassprieten.
>> Lees verder

Beleveniskaarten

Natuurbeleveniskaarten zijn te koop aan de balie van Het Groene Huis. De kaarten zijn handig, waterbestandig, gebundeld aan een koord, dus makkelijk om naar buiten mee te nemen.
>> Lees verder

Training Natuurlijk buitenspelen

‘Natuur is een feest’ geeft training voor pedagogisch medewerkers in hoe je natuuractiviteiten zo organiseert dat elk kind er enthousiast van wordt: de kinderen die altijd graag naar buiten gaan, én de kinderen die eerder kiezen voor knutselen, toneelspelen of bouwen.
>> Lees verder

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken kun je kant en klaar in de winkel kopen. Sommige kinderen weten niet beter. Maar je kunt ze ook zelf maken. Wat gaat er in een pannenkoek? Om daar achter te komen gaan we eerst een boek over pannenkoeken lezen en dan snel aan de slag.
>> Lees verder

Kaasmaken

Kun je zelf kaas maken? Jazeker dat kan. Het is wel een precisie werk en je moet af en toe geduld hebben want voor het echt klaar is ben je wel een paar uur verder. Hoe trots ben je dan als je met z’n allen 2 kaasjes hebt gemaakt.
>>Lees verder