U bent hier

Kinderopvang

BSO activiteiten

CNME Amersfoort streeft ernaar alle kinderen uit Amersfoort de natuur te laten beleven, óók tijdens hun vrije tijd op de BSO. Daarom biedt het CNME natuuractiviteiten aan voor de kinderopvang in verschillende leeftijdscategorieën.

 

 

 

 

De activiteitenroute

Het CNME Amersfoort heeft een leuk nieuw product voor de BSO: De activiteitenroute!
Deze bestaat uit 9 verschillende buitenactiviteiten. Het zijn allerlei leuke, leerzame en uitdagende opdrachten: evenwicht houden, schat zoeken, een boomkleibeest maken en nog meer. Maak een keuze uit de opdrachten die elk zo’n 15 minuten duren. Stel je eigen programma samen. Bekijk de opdrachten in de handleiding. Daar vind je meer belangrijke informatie. Heb je vragen? Bel naar het CNME 033-4695200. De kosten bedragen 20 euro voor een dagdeel. Geef je op via een mail naar cnme@amersfoort.nl. Een medewerker van het CNME belt dan terug om een datum af te spreken. Zet in je mailtje: Je naam, de naam van de BSO, het aantal kinderen en welke opdrachten je wilt gaan doen. Als je al weet naar welke data en tijden je voorkeur uitgaan, vermeld dat dan al in je mail, dat is handig bij het terugbellen.

 

Natuur en duurzaamheid kisten voor BSO

Voor BSO’s zijn er natuur en duurzaamheid kisten te huur. In die kisten zit materiaal en een handleiding om op een leuke manier bezig te zijn met de seizoenen, de natuur of duurzaamheid (bijvoorbeeld papier maken van oud krantenpapier). Bij BSO’s staat niet het leren centraal, maar het plezier en daarom noemen we die kisten activiteitenkisten. De afspraken over de gekozen kist(en) en de uitleenperiode worden via de mail gemaakt.

Men kan ook telefonische afspraken maken, maar dan wordt de afspraak daarna via de mail bevestigd. De activiteitenkisten worden in Het Groene Huis opgehaald en teruggebracht tijdens kantooruren van het CNME. Deze activiteitenkisten worden bij het ophalen contant afgerekend. Bekijk hier de activiteitkisten.
 

Kinderfeestjes voor BSO

BSO’s kunnen ook gebruik maken van de drie kinderfeestjes. De materialen daarvoor zijn te huur. De activiteit begeleidt de BSO zelf.
 

Natuurbeleveniskaarten voor BSO

Natuurbeleveniskaarten zijn voor €25,00 te koop aan de balie van Het Groene Huis. De kaarten zijn handig waterbestandig, gebundeld aan een koord, makkelijk om naar buiten mee te nemen. U kunt ze ook gratis downloaden: natuurbelevingskaarten.

 

Kosten

Activiteitenkisten zijn €10.00 per kist exclusief verbruiksmateriaal.

De kosten van het extra materiaal staan op de digitale NMEgids (kijk bij Kinderopvang): www.nmegids.nl/amersfoort

Kinderfeestjes €20,00 per dagdeel.
Natuurbeleveniskaarten: €25,00
 

Regelmatig lenen en achteraf betalen? Neem een abonnement!
Met een BSO die regelmatig activiteitenkisten wil lenen van het CNME, kan een ‘speciale BSO-afspraak’ gemaakt worden. Zij betalen dan per groep van de BSO locatie €10,00 per jaar voor het gebruik van een onbeperkt aantal kisten. Bij een aantal kisten brengen wij nog wel een bedrag in rekening voor verbruiksmateriaal. Ook BSO’s met deze ‘speciale BSO-afspraak' kunnen de kinderfeestjes voor €20,00 per dagdeel huren. Aan het eind van het kalenderjaar verstuurt de financiële afdeling van de gemeente een factuur voor alle kosten van het afgelopen jaar.

 

Heeft u nog vragen? Wij staan voor u klaar: cnme@amersfoort.nl of 033-4695200