U bent hier

Kinderopvang

BSO activiteiten

CNME Amersfoort streeft ernaar alle kinderen uit Amersfoort de natuur te laten beleven, óók tijdens hun vrije tijd op de BSO. Daarom biedt het CNME natuuractiviteiten aan voor de kinderopvang in verschillende leeftijdscategorieën.

 

BSO training Natuurlijk buitenspelen

Natuur is een feest geeft dit voorjaar een training waarin pedagogisch medewerkers kunnen leren hoe je natuuractiviteiten zo organiseert  dat elk kind er enthousiast van wordt: de kinderen die altijd graag naar buiten gaan, én de kinderen die eerder kiezen voor knutselen, toneelspelen of bouwen. De cursus is een mix tussen praktijk en pedagogische ideeën over natuurlijk buitenspelen. Hij wordt aangeboden door het CNME en gegeven door Bart de Koning en Susan Katsman van Natuur is een Feest. Ben jij een pedagogisch medewerker op een BSO en werkzaam in Amersfoort? Dan kun je meedoen aan de cursus. Deze vindt plaats in het Groene Huis op 24 april en 15 mei. Tussendoor heb je tijd om vast te oefenen en je ervaringen te delen in een appgroep. Voor meer info en aanmelden klik hier.

 

De activiteitenroute

Het CNME Amersfoort heeft een leuk nieuw product voor de BSO: De activiteitenroute!
Deze bestaat uit 9 verschillende buitenactiviteiten. Het zijn allerlei leuke, leerzame en uitdagende opdrachten: evenwicht houden, schat zoeken, een boomkleibeest maken en nog meer. Maak een keuze uit de opdrachten die elk zo’n 15 minuten duren. Stel je eigen programma samen. Bekijk de opdrachten in de handleiding. Daar vind je meer belangrijke informatie. Heb je vragen? Bel naar het CNME 033-4695200. Geef je op via een mail naar cnme@amersfoort.nl. Een medewerker van het CNME belt dan terug om een datum af te spreken. Zet in je mailtje: Je naam, de naam van de BSO, het aantal kinderen en welke opdrachten je wilt gaan doen. Als je al weet naar welke data en tijden je voorkeur uitgaan, vermeld dat dan al in je mail, dat is handig bij het terugbellen.

 

 

Sport en Spel op Landgoed Schothorst

Organiseer een creatief en sportief uitje met de activiteit ‘Sport en Spel op Landgoed Schothorst’. Dit organiseer en begeleid je zelf. Kies voor één of meerdere van de activiteiten: parcours afleggen, natuurwoord leggen, een natuurschilderij maken, voetbal, natuur voelen en of het blote voetenpad. Dit alles staat beschreven in het programmaboekje dat je bij de balie van Het Groene Huis kunt lenen. Daarbij lenen we tegelijkertijd de benodigde materialen uit.

Leeftijd: 6-12 jaar

Maximaan aantal kinderen: 10 à 12 kinderen per onderdeel.

 

Natuur en duurzaamheid kisten voor BSO

Voor BSO’s zijn er natuur en duurzaamheid kisten te huur. In die kisten zit materiaal en een handleiding om op een leuke manier bezig te zijn met de seizoenen, de natuur of duurzaamheid (bijvoorbeeld papier maken van oud krantenpapier). Bij BSO’s staat niet het leren centraal, maar het plezier en daarom noemen we die kisten activiteitenkisten. De afspraken over de gekozen kist(en) en de uitleenperiode worden via de mail gemaakt.

Men kan ook telefonische afspraken maken, maar dan wordt de afspraak daarna via de mail bevestigd. De activiteitenkisten worden in Het Groene Huis opgehaald en teruggebracht tijdens kantooruren van het CNME. Deze activiteitenkisten worden bij het ophalen contant of per PIN afgerekend. Bekijk hier de activiteitkisten.
 

Bor en de wolven

BSO’s kunnen ook gebruik maken van het kinderfeesje Bor en de wolven. De materialen daarvoor zijn te huur. De activiteit begeleidt de BSO zelf.
 

Natuurbeleveniskaarten voor BSO

Natuurbeleveniskaarten zijn te koop aan de balie van Het Groene Huis. De kaarten zijn handig waterbestandig, gebundeld aan een koord, makkelijk om naar buiten mee te nemen. U kunt ze ook gratis downloaden: natuurbelevingskaarten.

 

Kosten

Activiteitenkisten zijn €10.00 per kist exclusief verbruiksmateriaal.

De kosten van het extra materiaal van een aantal leskisten staan op de digitale NMEgids (kijk bij Kinderopvang): www.nmegids.nl/amersfoort 

Bor en de wolven: €62,00 per dagdeel.

Sport en Spel op Landgoed Schothorst: €25,00
Natuurbeleveniskaarten: €25,00
Alle prijzen zijn inclusief BTW.

 

Regelmatig lenen en achteraf betalen? Neem een abonnement!
Met een BSO die regelmatig activiteitenkisten wil lenen van het CNME, kan een ‘speciale BSO-afspraak’ gemaakt worden. Zij betalen dan per groep van de BSO locatie €10,00 per jaar voor het gebruik van een onbeperkt aantal kisten. Bij een aantal kisten brengen wij nog wel een bedrag in rekening voor verbruiksmateriaal. BSO’s met deze ‘speciale BSO-afspraak' kunnen het kinderfeestje Bor en de wolven voor €62,00 incl. BTW per dagdeel huren. In de prijs is het gebruik van het middeleeuws erf inbegrepen. Aan het eind van het kalenderjaar verstuurt de financiële afdeling van de gemeente een factuur voor alle kosten van het afgelopen jaar.

 

Heeft u nog vragen? Wij staan voor u klaar: cnme@amersfoort.nl of 033-4695200