plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Groenvisie in Vogelvlucht

Tijdens avonden Groenvisie in Vogelvlucht nemen we iedereen in vogelvlucht mee langs projecten en initiatief waarmee inwoners, (groene) organisaties en de gemeente uitvoering geven aan ideeën en ambities uit de Groenvisie. Van de avonden wordt verslagen gemaakt.

Tussentijds op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief.

In de agenda van het Groene Huis vind je de data van de volgende avonden.

12 okt 2022

Tijdens de 9e avond GVinV maakten we kennis met wethouder van Lammeren en inventariseerden we de activiteiten en kansen voor vergroenen die passen bij het coalitieakkoord.  

Lees meer

15 juni 2022

Tijdens de achtste avond Groenvisie in Vogelvlucht maakten we kennis met mensen die in het buitengebied actief zijn en praatten over ieders kijk op het buitengebied en de toekomst daarvan. Lees meer

2 feb 2022

De zevende avond Groenvisie in Vogelvlucht was een online-special over Groencompensatie en het ontwikkelde puntensysteem voor groencompensatie en natuur-inclusief bouwen. Lees meer

27 okt 2021

Deze avond ontmoetten 50 inwoners, ambtenaren en raadsleden elkaar weer in Het Groene Huis. vertelden 16 bewoners en ambtenaren wat zij de afgelopen 1,5 jaar hebben gedaan om Amersfoort groener te maken.

Lees meer

14 april 2021

Deze avond stonden op het programma: het programma klimaatbestendige en groene stad, groene schoolpleinen, het beschermen van vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen, de monitoring van bijen en zweefvliegen en de Proef-Tuin Isselt.

Lees meer

20 jan 2021

Deze avond stonden op het programma: de plannen voor 2021, Tel Insecten Mee, Mondriaanlaan -Klimaatlaan, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en meer openheid wil in Hoogland West voor de weidevogels. Lees meer.

16 nov 2020

Tijdens de derde avond Groenvisie in Vogelvlucht gaven we een update over het uitvoeringsprogramma, praatten we over bomen in Amersfoort en waren er presentaties over het Voedselbos Albatrosstraat en het Wijk NME Beekdal. Lees meer

24 juni 2020

Tijdens de tweede avond Groenvisie in Vogelvlucht gingen we voor het eerst online. De presentaties gingen over de stand van zaken rond de Groenvisie, de Buurttuin Evangelische Hogeschool, de Groenkaart Amersfoort, Amersfoort Rainproof, Omgevingsvisie Amersfoort en de Enquête visie Heuvelrug.  Lees meer.

4 dec 2019

Tijdens de eerste avond Groenvisie presenteerden we de stand van de natuur van Amersfoort 2019 én waren er pitches en posters van 10 projecten en initiatieven in de stad.

Lees meer