U bent hier

Groenvisie Amersfoort

Groener Amersfoort

Amersfoorters schreven samen een Groenvisie. Het proces: Drie raadsleden en drie burgers namen het initiatief, zeventig andere burgers kwamen in beweging. Het resultaat: een mix van inspirerende dromen en concrete voorstellen. Conclusie: Amersfoort is al een groene stad, maar het kan nog een tikje groener.

En dan: Aan de slag! Met deze overkoepelende visie op groen en water kan werkelijk iedereen aan de slag. De gemeente is aan zet, allerlei vrijwilligersgroepen en natuurminnende burgers kunnen aan het werk. De bewoners, bedrijven, organisaties en de gemeente weten elkaar te vinden en elkaar te stimuleren en ondersteunen.

 

Een Groenvisie voor Amersfoort

Amersfoort is in alle opzichten een rijke groene stad. Er is veel groen; er wonen heel veel mensen die zich inzetten voor ’t groen; én Amersfoort heeft als tot nu toe enige stad in het land een visie op groen, die op unieke wijze tot stand gekomen is. Raadsleden, bewoners en ambtenaren werkten er sámen aan. Met elkaar praatten zij over bomen, biodiversiteit, zelfbeheer, stadslandbouw, groene recreatie, water en klimaatbestendigheid. Samen verwoordden ze wat er nu al goed is en wat ze over 15 jaar willen bereiken en… sindsdien zijn er in Amersfoort weer heel wat groene stappen gezet. Nieuwe en vertrouwde. Kleine en grote. Zelfverzekerde en voorzichtige. Onopvallende en spraakmakende.

 

Gezocht: groene nieuwtjes en evergreens!

Deed jij het afgelopen jaar iets groens in of voor de stad? Deel het met de rest van Amersfoort! Om te vieren dat Amersfoort één jaar de Groenvisie heeft, maken we graag een overzicht van al die groene dingen die gebeuren in de stad. Om te vieren wat er is en om elkaar te inspiratie. Doe je mee? Stuur een foto (minimaal 2MB) of filmpje van jouw groene initiatief of actie met een korte tekst, naar cnme@amersfoort.nl of deel het met ons via Facebook. Ken je een ander initiatief dat niet mag ontbreken: geef dan onze oproep door. Samen maken we de stad groener!

 

Ingezonden initiatieven

Vanuit heel Amersfoort zijn er al diverse groene initiatieven ingestuurd. Bekijk hier de groene initiatieven en laat je inspireren.