U bent hier

Groencafé

Groencafé

Samen, eten, gezellig en groen. Dát zijn de trefwoorden van Groencafé. De plek waar je die andere Amersfoorters tegenkomt met groene interesses, wensen en plannen.

Iedere laatste woensdag van de maand tussen 17:00 en 19:00 uur - in Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Met een inloopspreekuur voor groene vragen, pitches, een zwerfkast voor groene boeken en catering van De Nieuwe Graanschuur.

 

Het volgende Groencafé is op woensdag 28 november 2018

Op het programma in ieder geval:

 • Uitvoeringsbudget Groenvisie

  Op 6 november 2018 heeft de gemeenteraad de begroting vastgesteld met daarin uitvoeringsbudget voor de Groenvisie voor de komende 4 jaar. Het gaat om een bedrag van €500.000 dat van 2019 tot en met 2022 jaarlijks beschikbaar wordt gesteld. Met die extra middelen, in totaal €2.000.000, kunnen we als stad verder uitvoering geven aan de Groenvisie.

  Welke groene thema's en ideeën moeten daarbij prioriteit krijgen? Daarover gaan we met elkaar in gesprek tijdens het Groencafé, na een presentatie door Janneke Koekoek en Fenneke van der Vegte van de gemeente Amersfoort.

 • 4000 bomen voor Amersfoort
  ​Nog dit jaar start de gemeente Amersfoort met het planten van 4000 bomen. Deze bomen komen op plaatsen waar eerder een dode of zieke boom is geplant. Waar de gemeente bomen gaat planten en hoe de juiste boomk voor de juiste plek wordt gevonden, vertellen Christel Tijhuis en Arthut Wopereis van de gemeente Amersfoort 

 • Groene ontmoetingen in 2019
  Na 2,5 en terugkijkens op meer dan 20 groencafé's is dit Groencafé de laatste. Hoe en waar we elkaar in 2019 ontmoeten, willen we graag aan jullie voorleggen. Brigit Kuypers van het CNME geeft een aftrap

Wil jij ook een keer op de Groene Zeepkist?

 

Tijdens het Groencafé kan een ieder spontaan op de groene zeepkist stappen en groen onderwerp inbrengen. Voor een pitch (ca. 2 minuten) hoef je je van te voren niet aan te melden. Voor een presentatie (max. 5 minuten) liever wel. Aanmelden: cnme@amersfoort.nl.