U bent hier

Groen doet Goed

Misschien herkent u het volgende: een kind dat, weer of geen weer, in het park op zijn rug naar de lucht ligt te staren, een paar vriendjes die door het bos struinen op zoek naar kastanjes of takken, kinderen die ieder stukje gras gebruiken om te voetballen, anderen klimmen op of in elke (omgevallen) boom alsof het een klimrek is. Ieder kind vindt zijn eigen weg in de natuur.

 

Niet voor alle kinderen in Amersfoort is het echter vanzelfsprekend dat ze in het bos, bij de rivier of in het park komen.  Daarom doet Amersfoort mee aan het provinciale project Groen doet Goed. Samen met IVN Utrecht en allerlei partners uit de gemeente, van welzijnsorganisaties tot aanbieders van natuuractiviteiten, zoeken we naar mogelijkheden om zoveel mogelijk kinderen in Amersfoort de kans te geven de natuur te ontdekken. 

 

Amersfoortse projecten 2016, 2017 en 2018

 

Organisaties die graag mee willen doen in het netwerk, nodigen we uit contact op te nemen met CNME Amersfoort. Zo is er op 6 november 2018 een werkbijeenkomst Groen doet Goed 2018 2019! Misschien kunt u daar al bij aanschuiven. 

 

Wilt u ons een handje helpen?

Kies dan eens voor een bijzondere, uitdagende of sportieve ervaring in de natuur, wanneer u op zoek bent naar de invulling van een kinderfeestje of vrije middag, zoals een natuurkinderfeestje of een vrije middag spelen op een natuurspeelterrein.

 

Bent u docent en komt u naar het Landgoed Schothorst voor een themales? Kijk eens of u ervoor of erna nog een uurtje naar onze natuurspeelplaats kunt gaan.

 

Professionals die kinderen meer in contact willen brengen met de natuur in en om Amersfoort, bevelen wij van harte het verslag van Rosanne Top aan. Zij onderzocht in het kader van haar afstuderen voor het CNME Amersfoort het contact tussen kinderen en de natuur.

 

Tips