U bent hier

Groen doen

 

Huis en tuin natuur- en milieuvriendelijk

Bij het bouwen en verbouwen van huizen en gebouwen kiezen steeds meer mensen en aannemers voor milieuvriendelijke materialen, energiebesparende maatregelen en mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken. Wilt u ook met uw woning aan de slag, neem dan contact op met 033energie. Zij helpen u graag verder.

Verschillende dieren, zoals gierzwaluwen en vleermuizen, zijn voor hun verblijfplaats afhankelijk van gebouwen. Zij kunnen last hebben van werkzaamheden, bijvoorbeeld bij na-isolatie. Hoe u dit kunt voorkomen of juist voor positieve effecten kunt zorgen, leest u in deze handige checklist voor natuurvriendelijk bouwen.

Checklist groen bouwen

 

Vergroen je tuin

Het lijkt een nieuwe trend: je tuin volledig betegelen. Het oogt zo lekker opgeruimd en strak. Zet een paar potten neer, een bankje en klaar. Totdat je bij een regenbui merkt dat het water op straat niet weg wil lopen. En waar zijn de vogels gebleven?

Op Lekker in je tuin vindt je tips, inspiratie en pakketten die een groene(re) tuin eenvoudig en haalbaar maakt voor iedereen! En een groene tuin kan ook onderhoudsarm worden ingericht.

 

Zelfbeheer van openbaar groen

Wil je graag wat groen en kleur voor de deur? Wil je een stuk groen in de buurt naar eigen smaak inrichten en onderhouden? Wil je met je buren het groen in de straat zelf beheren? Dat kan! In iedere buurt zijn stukken groen die bewoners zelf kunnen onderhouden. Iedereen mag een stukje openbaar groen aanleggen en onderhouden (bewoners, bedrijven en woningcorporaties).