U bent hier

Duurzaam doen

Het platform Duurzaam Amersfoort is een platform opgezet voor organisaties die werken aan (een aspect van) duurzaamheid in de stad.

Het platform wil bereiken dat men zorgvuldig met natuur en milieu omgaat, geen bijdrage levert aan klimaatverandering en zuinig is op de natuurlijke rijkdommen van de aarde.

We werken hiermee aan het voorkomen en verminderen van milieu- en klimaatproblemen, het aanpassen aan klimaatverandering en het vergroten van de natuurlijke rijkdom van de stad. Er zijn bijna 50 organisaties  waar de bewoners actief aan deel kunnnen nemen.

 

Zelf actief worden?

Wil je actief aan de slag met planten of dieren? Er zijn diverse lokale en landelijke organisaties die zich daar mee bezig houden. Je kunt je daar bij aansluiten.

In Amersfoort:

www.Ivnamersfoort.nl

www.Knnv.nl/amersfoort

www.vogelwerkgroepamersfoort.nl

 

Bewonersinitiatieven in de stad

Wil je weten welke bewonersinitiatieven en activiteiten er zijn in Amersfoort?

Kijk dan op:

http://bewoners033.nl/

 

Praktische tips om zelf duurzaam te handelen

Wie rekening wil houden met het milieu loopt vaak tegen vragen aan. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen koop? Hoe eet ik klimaatvriendelijk? Welk vervoermiddel belast het milieu het minst? Waar laat ik een oude videoband? Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie.

Deze landelijke website vind je op www.milieucentraal.nl