U bent hier

De Groene Dag

De Groene Dag op zondag 27 mei van 11.00-16.00 uur  Een dag vol belevenissen voor jong en oud  Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag De Groene Dag in Park schothorst

Welkom op de Groene Dag!

Op zondag 19 mei van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een groene markt, workshops, muziek en (kinder)activiteiten.

 

Meer informatie over de groene dag in 2019 volgt. Voor een impressie van de groene dag in 2018:

Op de groene markt stonden meer dan 50 standhouders op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. Hoe maakt u uw tuin klimaatbestendiger? Waar zijn de leukste groene plekken in Amersfoort? Hoe start u uw eigen moestuin? Bezoekers lieten zich inspireren door enthousiaste experts.

 

Ze konden meedoen aan de eetbare planten- of blote voeten wandeling, vogelexcursie of planten ruilen bij de plantenruilbeurs. De kinderen konden vogelnestjes maken of bijtjes knutselen naast het Bijenhuis. Of op het terrein van Landgoed Schothorst waterpompen bij de natuurspeeltuin en spelen in het bos. Ook genoten de bezoekers van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

 

Ook het Middeleeuws Erf was open. Er waren activiteiten bij de Vikingen en kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten en natuurlijke stoffen zoals wol en linnen. En uiteraard is er lekker en gezond eten en drinken en muziek.

De Groene Dag maakte in 2018 deel uit van het landelijke natuurfeest ‘Fête de la Nature’. Download de plattegrond met activiteiten en kramen.

 

een gezellige markt * inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid * (kinder) activiteiten * levende historie * boerderij dieren * bijenhuis * natuurspeeltuin * muziek*  lekkere biologische hapjes en drankjes

 

 

 

TOOLKIT PR Groene Dag

 

Mis de Groene Dag 2019 niet, De Groene Dag op zondag 19 mei 2019 van 11.00 tot 16.00 uur op Landgoed Schothorst in Amersfoort.

 

 

 

Vragen of tips/ideeën?

 

Wil je nog meer weten of wil en kan jij iets bijdragen? mail naar YAM.witteman@amersfoort.nl