U bent hier

De Groene Dag

De Groene Dag op zondag 27 mei van 11.00-16.00 uur  Een dag vol belevenissen voor jong en oud  Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag De Groene Dag in Park schothorst

Welkom op de Groene Dag!

Op zondag 27 mei van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een markt met meer dan 40 duurzame kramen en bezoekers kunnen in de oudheid duiken op de Middeleeuwse boerderij.

 

een gezellige markt * inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid * (kinder) activiteiten * levende historie * boerderij dieren * bijenhuis * natuurspeeltuin * muziek*  lekkere biologische hapjes en drankjes

 

Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag: van de Imkervereniging tot de Dierenambulance, van IVN tot Groei & Bloei en van Wereld Natuur Fonds tot Operatie Steenbreek. Er is veel te zien, te doen en te koop.

Er zijn maar liefst 40 kramen vol inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. De één met allerlei zuivere zeepjes, een ander met zelfgemaakte jams of groene cadeautjes en er zijn groene bedrijven die korte workshops geven waar je kosteloos en zonder in te schrijven aan mee kunt doen. Uiteraard is er ook lekker en gezond eten en drinken.

 

Verder op het terrein van Landgoed Schothorst kun je spelen in het bos, water pompen in de natuurspeeltuin, langsgaan bij het Bijenhuis of genieten van wat dan bloeit in één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Het Middeleeuws Erf is open, compleet met pasgeboren lammetjes en varkentjes, middeleeuwse attributen en verklede mensen. Kom kijken naar de middeleeuwse poppenkast en luister naar het verhaal van historische bouwers van de middeleeuwse boerderij. Bezoek kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten, natuurlijke stoffen zoals wol en linnen, verfplanten en gevlochten manden. Je kan ook tin gieten tot amuletten en hangertjes.

 

De Groene Dag maakt deel uit van het landelijke feest van de Natuur ‘Fête de la Nature’.

 

TOOLKIT PR Groene Dag

 

Mis het niet, De Groene Dag op zondag 27 mei 2018 van 11.00 tot 16.00 uur op Landgoed Schothorst in Amersfoort.

 

 

 

Vragen of tips/ideeën?

 

Wil je nog meer weten of wil en kan jij iets bijdragen? mail naar l.vanderstar@amersfoort.nl