U bent hier

Bor en de wolven

Bor woont met zijn familie in een boerderij aan de rand van het bos. Op de boerderij leven ook schapen. Op een dag ontdekt Bor dat er wolven in het bos wonen. Hij is erg onder de indruk van deze prachtige dieren en is gelijk gek op de kleine welpjes. Hij hoort zijn vader mopperen en begrijpt dat niet iedereen van wolven houdt. Wolven jagen op schapen. Voor de familie van Bor zijn de schapen heel waardevol, ze geven hun melk, wol en vlees. Bor bedenkt een plan waarbij de schapen en de wolven in veiligheid blijven. Help jij Bor met het uitvoeren van zijn plan?

 

Proef de sfeer van de Middeleeuwen

De spellen zijn in een spannende verhaallijn gegoten, waarbij de kinderen een rol vervullen. Door punten te winnen met de spelletjes, kunnen zij schapen redden. Zo helpen zij samen Bor met het beschermen van zijn kudde schapen. De spellen zijn zoals deze rond 800 na Chr. werden gespeeld en op het Middeleeuws Erf kom je helemaal in de sfeer van toen.

 

Verloop kinderfeestje

Het feestje begint met het voorlezen van het verhaal door 1 van de ouders. Download hier het verhaal van Bor en de wolven.
De andere volwassene zet alvast de spelletjes klaar, die de kinderen na het verhaal mogen spelen. Download hier alvast de uitleg bij het spelprogramma.
De ouders leggen ieder spel centraal uit en helpen daarna bij de spelletjes.
Na afloop van de spellen, is er een knutselactiviteit. Geef vooraf bij uw aanmelding uw voorkeur door. Er kan gekozen worden voor een beschermamulet of een kruidenthee mengsel maken. 

 

Reserveren ‘Bor en de wolven’ voor een kinderfeestje

De activiteiten begeleid je zelf en is voor maximaal 12 kinderen in de leeftijd: 4-7 of 8-12 jaar.
Data: woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur van medio maart tot medio oktober als er een vrijwilliger op het Erf beschikbaar is om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Mail of bel met het CNME en geef mogelijke data door.
Bij de spelletjes worden unieke materialen gebruikt, ga er zorgvuldig mee om.
De kosten bedragen voor een kinderfeestje €25,00 inclusief BTW.

 

Reserveer ‘Bor en de wolven’ voor de BSO

Deze activiteit vraag je bij het CNME aan. Geef door op welke datum je het erf zou willen huren (en op welk dagdeel) om ‘Bor en de wolven’ te doen. Dit kan niet op woensdagmiddag.
De activiteiten begeleid je zelf en is voor maximaal 12 kinderen in de leeftijd: 4-7 of 8-12 jaar.
Tijdens een dagdeel kun je 2 maal een groep van 12 kinderen de spelletjes laten spelen.
Bij de spelletjes worden unieke materialen gebruikt, ga er zorgvuldig mee om.
Op het erf kun je de spelletjes spelen voor het Sibbehuis. Het sibbehuis is open om evt. te schuilen voor een bui of even uit de zon te zitten. Ook de toiletten aan de achterzijde van het Sibbehuis zijn dan te gebruiken.
De dieren mag je vanaf het erf door de hekken heen aaien. En op de vuurplaats buiten mag géén vuur gemaakt worden.
De kosten bedragen voor een BSO €62,00 inclusief BTW.

 

Reserveer de activiteit van tevoren bij het CNME door middel van het reserveringsformulier. Graag vermelden met hoeveel kinderen u komt en hoe laat.

 

Tips voor activiteiten op de BSO

Download hier de tips voor activiteiten op de BSO voor kinderen van 4-7 jaar.
Download hier de tips voor activiteiten op de BSO voor kinderen van 8-12 jaar.

 

Tips voor activiteiten bij het verjaardagsfeestje

Download hier de tips voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 4-7 jaar.
Download hier de tips voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 8-12 jaar.
Download hier de uitnodiging voor een verjaardagsfeestje.