U bent hier

Basisonderwijs

zoemerspad les bij het groene huis waterleven les bij het groene huis waterleven les bij het groene huis middeleeuwse les deeg maken les over bijen bij het groene huis

NME-wijzer

Bekijk hier de laatste informatiegids (NME-wijzer) voor het basisonderwijs. Hierin vindt u alle informatie over materiaalpakketten, lessen, excursies naar de boerderij, leskisten, themalessen, gastlessen WNF en dierenbescherming etc.

De basisscholen kunnen online reserveren via de NME-gids:

Lesmateriaal en digitale NME-gids

Natuurbelevingskaarten

 

Gereserveerde leskisten worden met een koerier bezorgd op de school en na gebruik weer opgehaald.

 

Zwerfafval educatielessen

De gemeente Amersfoort werkt aan een stad zonder zwerfafval. Een van de manieren om zwerfafval te voorkomen is educatielessen aan te bieden aan kinderen in het basisonderwijs. Wilt u als school ook deelnemen aan educatielessen over zwerfafval, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar gewoonschoon@amersfoort.nl. We bieden tevens gastlessen aan. U kunt materiaal lenen, zoals hesjes en grijpers. We hebben de leskist 'Zwervend afval' in de uitleen en kunnen meedenken over een project (zwerf)afval of helpen het beleid op school vorm te geven als het gaat over (zwerf)afval, afvalscheiding of een afvalloze school.

Lessen zwerfafval basisonderwijs