plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Zomer Natuur Challenge van Groen doet goed

Datum: 
maandag 19 juli 2021 - 9:30 tot zondag 29 augustus 2021 - 16:30
Adres: 
Provincie Utrecht
Prijs: 
gratis

De Zomer Natuur Challange van Groen Doet Goed

 

Met de Zomer Natuur Challenge kunnen kinderen in de provincie Utrecht op avontuur tijdens de zomervakantie! Tussen 19 juli en 29 augustus wordt iedere week een online filmpje gelanceerd met een gloednieuwe challenge voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

 

 

De challenges

Tijdens deze challenges worden de kinderen uitgedaagd om allerlei leuke, spannende en leerzame activiteiten in de natuur te doen! Dit kan zelfstandig op een groene plek in de eigen buurt, bijvoorbeeld in de tuin, het bos of het park om de hoek. Jonge kinderen kunnen samen met hun ouders of de kinderopvang meedoen. Buitenspeelplezier gegarandeerd!

Website en aanmelden

Meer informatie staat op www.zomernatuurchallenge.nl. Daar kunnen kinderen, ouders en kinderopvang zich aanmelden om de challenge iedere week automatisch in de mailbox te ontvangen. Ook worden de challenges in de zomervakantie wekelijks op de website geplaatst en kunnen kinderen en ouders foto’s delen.

 

 

Groen doet goed

De Zomer Natuur Challenge is een initiatief van het programma Groen doet goed. Het doel van Groen doet goed is dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar in de provincie Utrecht meer naar buiten gaan. Spelen in de natuur is leuk en gezond. Door buiten te spelen in een natuurlijke omgeving kunnen kinderen hun energie kwijt, hebben ze plezier en komen tot rust. Daarnaast is buitenspelen in de natuur ook erg leerzaam en leuk. Inmiddels is in tien Utrechtse gemeenten een groot netwerk van lokale partners actief vanuit Groen doet goed. Met dit netwerk worden het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd waardoor kinderen vaker de natuur ontdekken.