U bent hier

Wilde Bijenbrainstorm - help de wilde bij!

Datum: 
donderdag 4 oktober 2018 - 19:30 tot 22:30
Locatie: 
De WAR Binnentuin
Adres: 
Geldersestraat 6, Amersfoort
Prijs: 
gratis
foto: Lia Bouma

Stichting Elisabeth Groen nodigt iedereen uit die de wilde bij een warm hart toedraagt. We gaan met elkaar brainstormen over wat er nodig is om Amersfoort een betere habitat voor de wilde bij te maken. Vooraf aanmelden is nodig.

Waarom?
De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd. Alleen al in Nederland dreigt de helft van de soorten te verdwijnen. Om die reden heeft Dierenpark Amersfoort een bedrag beschikbaar gesteld uit het Wildlife Fund: geld dat volledig gebruikt gaat worden om de wilde bijen in stad en regio te helpen. Burgemeester Bolsius gaf de checque door aan onze stichting, Elisabeth Groen. Niet omdat wij zoveel verstand hebben van wilde bijen, maar omdat wij wel graag iedereen die dat wél heeft samen willen brengen. Op 4 oktober, dierendag, organiseren we een stadsbrede bijenbrainstorm.

Wat willen we bereiken met deze eerste bijenbrainstorm?
We willen zoveel mogelijk bijenkenners en andere natuurliefhebbers met elkaar in contact brengen. Zodat we samen een goed plan kunnen maken én uitvoeren. Bijvoorbeeld door te zorgen voor meer bloemen en nestelplekken, of ‘rommelige randen en hoeken’ te bevorderen. Praat je graag mee? Stuur dan een mail naar st.elisabethgroen@gmail.com. Verhinderd, maar wil je toch graag meedoen? Laat ook dan van je horen!

Aanmelden: 
st.elisabethgroen@gmail.com