U bent hier

Werkplaatsbijeenkomsten Groene Schoolpleinen

Datum: 
donderdag 8 november 2018 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
Gratis

Het motto van de Werkplaats Groene Schoolpleinen: alleen ga je sneller, samen kom je verder! Afgelopen jaar gaven we daar vorm aan tijdens prikkelende presentaties van experts, door informatieve uitwisselingen tussen allerlei betrokkenen en met bezoeken aan elkaars pleinen. En zo groeide en bloeide onze “community” van Amersfoortse groene schoolpleinen…

 

Tijdens deze 8ste werkplaats-bijeenkomst presenteren de StartHulp-scholen van 2018 -School op de Berg (Bergkwartier) en De Zonnewijzer (Zielhorst)- hun plein-ontwerpen. Tezamen met wethouder Kees Kraanen kijken we terug op het afgelopen jaar én blikken we vooruit op de toekomst. Wat zou jíj en/of jouw school graag willen zien / horen / leren in de Werkplaats Groene Schoolpleinen in 2019? Waarmee zijn scholen nu écht geholpen? En maak tijdens de “groene pleinen-markt” kennis met een aantal organisaties en spelers die jullie plein kunnen helpen vergroenen. In een informele setting -en een drankje en een hapje in je hand- kan je met anderen dromen delen, ideeën uitwisselen en plannen smeden.

 

Wees er dus bij op dé afsluitende werkplaats-bijeenkomst van de Werkplaats Groene Schoolpleinen - editie 2018! 

 

De Werkplaats Groene Schoolpleinen -een co-productie van 033GROEN en Samenwerkstad- helpt Amersfoortse basisscholen met het vergroenen, beheren én gebruiken van hun schoolpleinen. Ons motto: samen staan we sterk(er) en bereiken we meer. Bijdragen van Gemeente Amersfoort en Provincie Utrecht maken de organisatie van de werkplaats mogelijk. Dankzij Waterschap Vallei & Veluwe krijgt de thematiek van klimaatbestendigheid vorm en inhoud op deelnemende scholen.

 

Achtergrond

 

In januari 2018 vond de aftrap plaats van de Werkplaats Groene Schoolpleinen 2018. De Werkplaats Groene Schoolpleinen is een co-productie van 033GROEN en Samenwerkstad en helpt Amersfoortse basisscholen met het vergroenen, beheren én gebruiken van hun schoolpleinen. Dankzij steun van Gemeente Amersfoort en provincie Utrecht zijn die bijeenkomsten kosteloos voor deelnemers.

Inmiddels is duidelijk dat in 2018 twee scholen het intensieve StartHulp-traject volgen: School op de Berg (KPOA-Bergkwartier) en De Zonnewijzer (PCBO-Zielhorst). Daarnaast is er de 'Groene Plein-community' opgericht met werkplaatsbijeenkomsten open voor alle Amersfoorters die betrokken of geïnteresseerd zijn in de thematiek van groene schoolpleinen.

Werkplaats Groene Schoolpleinen biedt de mogelijkheid om een Amersfoortse praktijkgemeenschap van doeners én denkers te ontwikkelen. Onder motto "alleen ga je sneller, samen kom je verder" worden de schooldirecties, leerkrachten, NME-coördinatoren, ouders en andere betrokkenen met elkaar verbonden.

Het proces van de StartHulp-scholen vormt de 'rode draad' van het programma. Echter alle thema's die behandeld worden, zijn universeel voor elk schoolplein en voor alle scholen interessant.

 

Meer info over de Werkplaats Groene Schoolpleinen
Neem contact op met een van de coördinatoren Werkplaats Groene Schoolpleinen:

Edgar van Groningen | 033GROEN.nl | edgarvangroningen@gmail.com

Fabian Brökelmann | Samenwerkstad.nl | info@samenwerkstad.nl

Aanmelden: 
info@samenwerkstad.nl