U bent hier

Wandeling boomvruchten

Datum: 
dinsdag 24 oktober 2017 (Hele dag) tot zondag 19 november 2017 (Hele dag)
Locatie: 
Landgoed Schothorst
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

IVN Amersfoort heeft een wandeling boomvruchten voorbereid op het Landgoed Schothorst.

Haagbeuk, Tamme kastanje, Lijsterbes, Hulst en veel meer andere bomen komen op het pad. De route met foto’s en verhalen zijn op te halen bij de balie van Het Groene Huis of hier te downloaden.

 

Ben je fan van boomvruchten? Dan mag je de Springsnow festival niet missen!

 

*************************************************************************************

 

Springsnow in Amsterdam

De iep is al eeuwenlang dé boom van Amsterdam. Meer dan 75.000 iepen brengen ’t groen op de grachten, de natuur in de stad én elk jaar het feest van die wervelende iepenzaadjes. Met Springsnow vieren we jaarlijks van 20 april – 20 mei de lente in Amsterdam, geïnspireerd op dit unieke natuurverschijnsel. En met Eau d’Amsterdam is er nu zelfs een parfum van deze boom! De ietp wetjes

Iepenroute

Wil je optimaal genieten van de iepen en de lentesneeuw in Amsterdam? Volg dan de Iepenroute: die start in het Iepenarboretum (naast EYE in Noord) en loopt via de oostelijke kant van het centrum naar de Hortus Botanicus.De route is 8,5 kilometer en voert langt de iepenhighlights van Amsterdam, zoals de hoogste iep en de oudste iep. Een mooie wandeling of fietstocht die je met nieuwe blik naar de stad laat kijken: Amsterdam, stad van bomen.