U bent hier

Wandel mee langs invasieve exoten

Datum: 
woensdag 21 juni 2017 -
19:00 tot 20:00
woensdag 21 juni 2017 -
20:15 tot 21:15
Locatie: 
Voorplein stadhuis Amersfoort
Adres: 
Stadhuisplein 1
Prijs: 
gratis

Er is steeds meer aandacht voor invasieve exoten. Van de Japanse duizendknoop heeft iedereen gehoord, maar er zijn veel meer soorten die voor schade kunnen zorgen. Wilt u weten welke? Loop dan op woensdagavond 21 juni mee met de wandeling langs invasieve exoten in Amersfoort!

 

In de week van de invasieve exoten wordt een wandeling georganiseerd over de situatie in en om Amersfoort. Ooit gehoord van marmergrondel, Amerikaanse rivierkreeft of waternavel? Tijdens een korte excursie leggen medewerkers van waterschap Vallei en Veluwe uit welke planten niet welkom zijn in de watergangen en waarom dit zo is. In het Zocherplantsoen geeft de gemeente een demonstratie van een proef om de Japanse duizendknoop te bestrijden zonder de inzet van chemische middelen. En tijdens de excursie ziet men wat voor planten en dieren de stad in sluipen.

 

De excursie is op woensdag 21 juni en wordt twee keer gehouden. De eerste excursie begint om 19.00 uur en de tweede om 20.15 uur. We starten op het voorplein van het stadhuis in Amersfoort (Stadhuisplein 1)

Aanmelden: 
Niet nodig