plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Vogelherkenningscursus 2022

Datum: 
woensdag 19 januari 2022 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan Amersfoort
Prijs: 
Deelname €60. Voor Vogelwacht Utrecht leden: €42,50.

Kijk je wel eens naar de vogels je tuin? Vraag je wel eens jezelf af welke vogel zo prachtig aan het zingen is? En zou je meer willen weten over tuinvogels en bos-, weide-, water- en moerasvogels? De Vogelwacht Utrecht, afdeling Amersfoort organiseert in 2022 een vogelherkenningscursus voor beginners.

 

De cursus richt zich op de beginselen van de vogelherkenning. Je hoeft geen voorkennis te hebben, enkel belangstelling voor vogels. Na afloop van de cursus ben je in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, geluid en gedrag.

 

Verschillende ervaren en enthousiaste vogelaars staan klaar om kennis over te dragen. Centraal staat het zelf (leren) kijken naar kenmerken, met determinatie als doel. De eerste avond zal in het teken staan van de verschillende aspecten die een rol spelen bij het herkennen van vogels, zoals uiterlijk, gedrag en habitat (de omgeving waarin een vogel zich ophoudt). In de daarop volgende 5 avonden wordt verteld welke vogels er leven op en langs plassen en meren, in de stad, in weide en moeras, in het bos en op de heide. Tevens is er een speciale thema avond rond roofvogels.

 

De cursus bestaat uit 6 woensdagavonden. Op de zaterdag na elke avond (vanaf les 2) wordt, bij goed weer, een excursie gehouden in de besproken habitat. Tijdens de excursies proberen we het geleerde op de theorieavonden in de praktijk te brengen. We bezoeken een aantal gebieden in de regio om de daar aanwezige vogelsoorten te bekijken en herkennen. De excursies zullen iets meer dan een ochtend in beslag nemen.

 

Het vervoer naar de excursielocatie vindt plaats met eigen vervoer. Meerijders betalen een van te voren vastgestelde vergoeding aan de chauffeurs.

 

Bent je geïnteresseerd? Wacht niet te lang met aanmelden want de ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden. De aanmelding is definitief na 1) registratie van uw aanmelding en 2) ontvangst van het cursusgeld.    

©Femke

Aanmelden: 
verplicht: sylviaachterkamp@gmail.com