U bent hier

Sterrenwacht Midden-Nederland: Lezing 'Van Sputnik tot sterrenschip" door Erik Laan

Datum: 
vrijdag 31 januari 2020 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
€7,50

Vrijdag 31 januari geeft Erik Laan een lezing waarin hij je als in een spannend verhaal mee op reis neemt door het verleden, heden en de (verre) toekomst van de fascinerende ruimtevaart. 

 

De ruimtevaart heeft de mensheid veel welvaart gebracht de afgelopen 60 jaar. Denk maar aan de telecomsatellieten, navigatiesystemen in de auto en aardobservatie voor weer en klimaat.

 

Er is een nieuwe golf van ruimtevaart technologie bezig die grote beloftes in zich heeft, zoals complete zwermen van cube-sats, de Chinese ruimtevaart zit in de lift, er wordt nagedacht over mensen op Mars en zelfs aan interstellaire reizen.

 

Erik Laan is al meer dan 20 jaar werkzaam als consultant in de Ruimtevaartindustrie. Als ex-bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ruimtevaart en eigenaar van ruimte-adviesbureau Eye on Orbit is hij een veelgevraagd expert in de media als het gaat over de actualiteit in de ruimtevaart. Zo geeft hij regelmatig commentaar in het radio en TV journaal over ruimtevaart onderwerpen. Ook geeft hij regelmatig lezingen aan een breed publiek over de ruimtevaart.

 

Kom je naar de lezing? De zaal gaat open 19.15. Er is een pauze halverwege de lezing. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Aanmelden: 
verplicht