plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Ontdek de korstmossen op landgoed Schothorst

Datum: 
woensdag 1 december 2021 (All day) tot zaterdag 30 april 2022 (All day)
Locatie: 
Landgoed Schothorst
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis
Ontdek de korstmossen op landgoed Schothorst

Op landgoed Schothorst kun je heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden in de doos bij de ingang van Het Groene Huis. Daarin zit nu ook een wandeling over korstmossen. Ontdek de verschillende korstmossen tijdens de wandeling en leer alles over dit bijzondere natuurverschijnsel.

 

Voor veel mensen is een korstmos een onbekend fenomeen. Dat komt omdat ze erg klein en vaak onopvallend zijn. Maar bekijk je ze van dichtbij door een vergrootglas, dan gaat er een wereld van bijzondere vormen en kleuren voor je open. Want anders dan hun naam doet vermoeden, zijn korstmossen geen mossen.  Korstmossen zijn een samenwerkingsvorm tussen een schimmel en een alg die langzaam maar gestaag op de meest vreemde plaatsen kunnen groeien. Tijdens de wandeling lees je allerlei bijzondere weetjes over korstmossen: over hoe ze leven, zich voortplanten en wat hun rol is in de natuur. Je zult ze daarna altijd met andere ogen blijven bekijken. 

Kom jij ze bewonderen op Landgoed Schothorst? Vergeet niet je vergrootglas mee te nemen! Deze activiteit is geschikt voor kinderen 14+ en volwassenen.

 

Volg de regels van het RIVM: blijf thuis bij klachten, vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand en was je handen wanneer je thuis bent.