U bent hier

Meet-up Groene Schoolpleinen

Datum: 
woensdag 21 juni 2017 -
16:00 tot 18:00
Locatie: 
basisschool De Bieshaar
Adres: 
Kraailandhof 3 te Hoogland
Prijs: 
gratis

Het vergroenen van schoolpleinen staat momenteel -gelukkig- weer in de warme belangstelling van basisscholen, ouders, ontwikkelings-experts én overheden.

Terugkijkend zien we dat er golfbeweging zit in de belangstelling voor de groene schoolpleinen. Toen de aandacht voor 'spelen in het groen' enkele jaren geleden wat inzakte, besloten Coöperatie 033GROEN en Samenwerkstad in 2015 de handen ineen te slaan voor de ontwikkeling van de Werkplaats Groene Schoolpleinen. Resultaat: aan het begin van schooljaar 2016/2017 startten vijf schoolpleinen tegelijkertijd met een individueel én collectief ontwikkel- en ontwerpproces voor een groen plein.

Binnen de Werkplaats Groene Schoolpleinen blijkt telkens weer dat samenwerking de sleutel is! Samenwerken begint met elkaar te ont-moeten en in de drukte van alledag stil te staan bij wat we hebben, stil te staan bij welke toekomstbeelden we delen, stil te staan bij wat we voor elkaar kunnen betekenen in een ongedwongen setting zónder agenda. Wij durven dat aan – doe je mee?

 

Volgens ons kunnen we veel (meer) met elkaar bereiken als we onze behoeften, dromen, ervaringen, expertise en netwerken bij elkaar brengen. Onder het genot van een hapje & drankje halen we naar boven waar we staan (en tegenaan lopen!) in de ontwikkeling van groene schoolpleinen in Amersfoort, dromen we verder en proberen we zaken concreet te maken.

We hebben een informele setting voor ogen met ca. 15 deelnemers afkomstig uit het onderwijs (scholen mét en zonder ervaring) en van Gemeente Amersfoort (CNME Landgoed Schothorst, afd. Leefomgeving, afd. Onderwijs, afd. RO) en Waterschap Vallei en Veluwe.

Werkplaats Groene Schoolpleinen

Edgar van Groningen, Coöperatie 033GROEN (06 – 14 53 40 44)
& Fabian Brökelmann, Samenwerkstad (06 – 48 65 80 98)

 

Meer info