U bent hier

Knapzaktocht

Datum: 
woensdag 15 november 2017 -
15:00 tot 17:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21 in Amersfoort
Prijs: 
€ 8,-

Knapzaktocht: Op stap met Zwiebertje, Tijl Uilenspiegel of samen met Remi (van Alleen op de Wereld) de wijde wereld verkennen? Dan heb je een knapzak nodig! Tijdens deze workshop maken we eerst onze eigen vrolijke knapzak en trekken we daarna de wijde wereld in met een knapzak en een wel heel vreemde schatkaart.  Op deze schatkaart staan naast bekende dingen uit de natuur ook vreemde rariteiten uit de natuur. Uitleg over deze rariteiten krijg je onderweg. Degene die als eerste alles op zijn kaart gevonden heeft wint de Tijl Uilenspiegelprijs! De knapzak wordt gebruikt voor het verzamelen van ‘natuurschatten’ zoals mooie steentjes, bladeren en dergelijke. Uiteraard sluiten we af met het bespreken en bekijken van elkaars ‘schatten. Geschikt voor kinderen van 6 - 10 jaar

 

Kunst en natuur voor kinderen met Crea Natura

Crea Natura start een reeks workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De workshops worden gegeven door houtkunstenaar Rogier Vogelzang in Het Groene Huis in de periode tussen 15 november 2017 en 21 februari 2018.
Hout is een levend materiaal, heeft een prettige geur, kun je voelen en heeft geschiedenis. Daarmee kan je eindeloos fantaseren en diverse verrassende houtproducten van maken. Tijdens de workshops worden kinderen begeleid aan het werk gezet totdat unieke kunstwerken ontstaan. Kinderen kunnen kiezen van workshops: knapzakkentocht 15/11, houten kerstkaarten inbranden 13/12, blote bomentocht 24/1/18 en pijl en boog maken 21/2/18.

Aanmelden: 
cnme@amersfoort.nl