U bent hier

Kenniscafé "groene daken"

Datum: 
donderdag 19 september 2019 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
kantoor Royal Haskoning DHV
Adres: 
Laan 1914 nr. 35, 3818 EX Amersfoort
Prijs: 
gratis

Al langer nagedacht over de inrichting van een groen dak op je uitbouw, schuur of bedrijfspand? Kom naar het kennis café om de volgende stappen te zetten! Het kenniscafé over groene daken, georganiseerd door Lekker in je tuin/ Operatie Steenbreek, Amersfoort in Amersfoort is voor iedereen die over dit onderwerp meer wil weten. Voor de groen professional, voor de particulier die zijn of haar dak wil vergroenen en voor wie mogelijkheden ziet voor een groen dak op een bedrijfspand.

 

Groene daken zijn belangrijk voor wateropvang en verkoeling in steden. Het zwembad Amerena in Amersfoort heeft al een groen dak gekregen maar ook op schuren en bij bedrijven staan de daken in bloei. Is jouw dak hiervoor geschikt en hoe ga je aan de slag? Wil je als groen professional meer weten over de constructie en beplanting? Op deze avond krijg je informatie, verschillende mogelijkheden te zien en kan je vragen stellen aan leveranciers, constructeurs en beplantingsdeskundigen.
 

Programma

19:15 ontvangst met koffie en thee

19:30 welkom en start

- Presentatie over de planten voor groene daken. Door Gerard van Buiten, hortulanus Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.

- Verschillende leveranciers geven info o.a. over de opbouw van groene daken, technische aspecten zoals de draagkracht van daken, nut van groene daken.

- Mini-beurs met info, praktische tips en diverse voorbeelden van groene daken. Er zijn hoveniers, constructeurs en leveranciers waaraan je je vragen kunt stellen.

- Rondleiding groene dak van Royal Haskoning DHV.

- Borrel

21:00 einde.
 

Graag vooraf aanmelden via eveline@steenbreek.nl.

Meer info: Elke Blaensdorf 06-51443444 en Eveline Beukema 06-20227768