U bent hier

IVN Natuuroudercursus

Datum: 
woensdag 23 september 2020 - 9:15 tot 11:45
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort
Prijs: 
€30 of €55

Op zoek naar de hoogste boom, de mooiste steen,  naar beestjes in de sloot of de bast van een boom voelen en de geur van het bos opsnuiven.  Weet u het nog? Mooie herinneringen aan buiten en de natuur?

Buiten spelen en natuur beleven is leuk en gezond voor kinderen. IVN is ervan overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met natuur. Voor veel kinderen is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Ouders kunnen kinderen daarbij helpen.

 

Al vier keer eerder organiseerde IVN-Amersfoort de Natuuroudercursus met veel plezier en enthousiaste cursisten.  Dit najaar doen we dat in samenwerking met het CNME Amersfoort in Het Groene Huis. De cursus is bedoeld voor iedere volwassene die het leuk én zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en het milieu. Vooropleiding is niet nodig, enkel interesse.

 

Natuurouders kunnen zich als vrijwilliger op vele manieren inzetten. Via scholen, natuurorganisaties, via het CNME of naar je eigen initiatief.

Scholen organiseren natuurlessen en de onderwijzers kunnen daar hulp bij gebruiken. Natuurouders kunnen de leerkrachten op een basisschool ondersteunen bij natuuronderwijs. Zoals bij natuuractiviteiten in de klas, maar ook schoolse activiteiten buiten, op het schoolplein, in een park of natuurgebied.

 

De cursus natuurouder biedt enige kennis van natuur en milieu, inzicht in de omgang met kinderen en een inleiding in werkvormen en veldwerk.

De cursus IVN Natuurouder bestaat uit zeven bijeenkomsten op woensdagmorgen, van 09.15 uur tot 11.45 uur en wordt gegeven in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

De start is op woensdag 23 september. Vervolgens 30 september 7, 14 en 28 oktober en 4 en 11 november 2020 .

 

De cursus kost € 30,- voor IVN Leden en € 55,- voor niet-leden.  Daarvoor ontvang je een cursusboek en veldwerkmateriaal, voorbeelden en veel plezier. Maximaal 18 deelnemers.

 

Heeft uw school belangstelling om met natuurouders te werken? Neem dan ook contact op.

FOLDER IVN

Informatie en aanmelding via cursussen@ivnamersfoort.nl

 

Meer informatie ook op de website https://www.ivn.nl/afdeling/amersfoort/activiteiten/natuuroudercursus-1