U bent hier

IVN Natuurexcursie - 'Herfst in de stad'

Datum: 
zondag 15 november 2020 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Natuurboerderij De Brinkhorst
Adres: 
Wageningseberg 43, 3825 GR Amersfoort
Prijs: 
gratis

15 november organiseert IVN weer een natuurexcusie in Amersfoort. Dit keer in de stad Waar kunnen we de herfst ruiken, voelen en zien? Daarvoor gaat deze natuurexcursie deze keer naar de wijk Vathorst. Wandel je mee?

 

Midden in deze wijk vind je een oude boerderij die van oorsprong Buurtsdijk heette, genoemd naar de buurt aan de dijk waar deze boerderij stond.  In 1697 werd deze boerderij al in bronnen vermeld, maar het gebouw zoals het er nu uitziet stamt ongeveer uit 1860. Het landschap van vroeger is hier bewaard gebleven. De dekzandrug (hoge bult), het lage gebied met de poel, geriefbosjes, houtwallen, de boomgaard, de meidoornhagen. Genoeg om de herfst te beleven. Sinds 1 juli 2008 heet de boerderij met het erf en de gebouwen Boerderij Brinkhorst en heeft het een educatieve- en zorgfunctie gekregen. Natuurboerderij De Brinkhorst is een unieke plek in de wijk. De boerderij is een mooie en leerzame omgeving voor bezoekers. Een plek om te genieten van de natuur middenin in Vathorst. In en om De Brinkhorst leven schapen, geiten, pony’s en kippen. Binnen zijn er speciale ruimten voor kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. In het weekend mogen kinderen helpen met het voeren van de dieren. De IVN gidsen gaan graag samen dit deel van Vathorst verkennen.

 

aAanmelden is verplicht ivm coronamaatregelen, geef hierbij aan met hoeveel deelnemers je komt. Honden kunnen niet mee. Geschikt voor rolstoel gebruikers. Opgeven verplicht. 

Aanmelden: 
verplicht: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl