plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

IVN-natuurexcursie: ‘Paddenstoelen op Landgoed Nimmerdor’

Datum: 
zondag 17 oktober 2021 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
Landgoed nimmedor
Adres: 
Arnhemseweg 213-6, 3817 CG Amersfoort
Prijs: 
gratis

Van (A)ardster tot vliegen(Z)wam, paddenstoelen en zwammen hebben altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hun mysterieuze leefwijze, hun kleuren en vormenrijkdom hebben ons altijd gefascineerd. Vroeger wisten de mensen niet waar de paddenstoelen vandaan kwamen. Ze dachten dat als er heksen in het rond dansten er een kring van paddenstoelen kwam of dat de duivel een ei had gelegd. Daarom hebben ze soms sprookjesachtige namen, zoals : heksenboter, elfenbankje, heksenkring en duivelsei. Struinend en speurend langs de bodem en stronken: welke paddenstoelen worden er dit jaar op Nimmerdor gevonden? Komen we een groep Molenaars tegen of misschien wel Heksenboter of een Sponszwam?

Aanmelden verplicht ivm coronamaatregelen 

Zondag 18 oktober is er weer een IVN-natuurexcursie. Kom mee wandelen en ontdek je sprookjes achtige paddenstoelen in dit mooie bos!

 

Van (A)ardster tot vliegen(Z)wam, paddenstoelen en zwammen hebben altijd sterk tot de verbeelding gesproken. Hun mysterieuze leefwijze, hun kleuren en vormenrijkdom hebben ons altijd gefascineerd. 

 

Vroeger wisten de mensen niet waar de paddenstoelen vandaan kwamen. Ze dachten dat als er heksen in het rond dansten er een kring van paddenstoelen kwam of dat de duivel een ei had gelegd. Daarom hebben ze soms sprookjesachtige namen, zoals : heksenboter, elfenbankje, heksenkring en duivelsei. Struinend en speurend langs de bodem en stronken: welke paddenstoelen worden er dit jaar op Nimmerdor gevonden? Komen we een groep Molenaars tegen of misschien wel Heksenboter of een Sponszwam?

 

Wandel je mee? Vergeet niet om een spiegeltje mee te nemen! Daarmee kan je de paddenstoelen nog beter bekijken.

 

Aanmelden is verplicht ivm coronamaatregelen. Meld in de email hoeveel personen mee komen. Honden kunnen niet mee.  Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. 

Aanmelden: 
verplicht: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl