plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Groenvisie in Vogelvlucht 9

Datum: 
woensdag 12 oktober 2022 - 19:00 tot 21:15
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21
Prijs: 
gratis
Tijdens de avonden Groenvisie in Vogelvlucht ontmoeten bewoners, groene organisaties, raadsleden en ambtenaren die zich betrokken voelen bij een groener Amersfoort elkaar. We delen met elkaar waar we mee bezig zijn en denken mee over elkaars projecten en initiatieven die zijn voortgekomen uit de Amersfoortse Groenvisie of daar aan bijdragen. 
 
Deze avond, woensdag 12 oktober, gaat wethouder, Johnas van Lammeren, die de komende vier jaar de portefuillehouder Dierenwelzijn en Duurzame leefomgeving & Biodiversiteit mee in gesprek dat onder andere over het nieuwe coalitieakkoord gaat. Daarin staan de hoge ambities van het college op  het gebied van natuur, biodiversiteit en dierenwelzijn in het eerste hoofdstuk ‘Goed leven binnen de grenzen van onze aarde’.
 
Het programma
 
vanaf 18.00:mogelijkheid een (vegan of vegetarisch) hapje mee  te eten. (aanmelden en overige dieetwensen: groenestad@amersfoort.nl 

18.45: Inloop met koffie / thee in de lokalen van Het Groene Huis

19.00: Welkom door Brigit Kuypers  Introductie op het thema en het programma

 • De wethouder vertelt iets over zichzelf en zijn verbondenheid bij de thema's groen, natuur en biodiversiteit: 
  Heb je een vraag aan de wethouder: stuur die naar groenestad@amersfoort.nl   
 • De zaal stelt zich voor aan de wethouder: wie zijn er er in de zaal? Hoe voelen wij ons verbonden met het groen in Amersfoort?
  Laat bij je aanmelding weten hoe jij bij het vergroenen van amersfoort betrokken bent. 
 • In het coalitieakkoord staan de uitgangspunten, visie, thema's en concrete punten waarmee het college samen met de stad aan de slag wil. Onder het uitgangspunt 'Goed leven binnen de grenzen van de aarde' gaat het over: energietransitie, vergroening en biodiversiteit, openbare ruimte die voor iedereen bruikbaar en gezond is, dierenwelzijn, ruimte voor voetgangers en fietsers, circulariteit en economie. Veel bewoners, organisaties en netwerken met een groen hart doen al vanalles op dit vlak. Wat is er al gedaan, wat zou binnen het akkoord passen? 
  Neem een foto met eventueel een korte beschrijving mee van de plekken en activiteiten waar jij al concreet mee bezig bent. Je mag ook een folder oid meenemen. Per plek / activiteit (of logisch cluster daarvan) 1 foto / folder. We gaan ze onder de verschillende thema's ophangen. Heb je geen printer: mail het naar groenestad@amersfoort.nl. Dan zorgen wij daarvoor. 
 • Wat zouden we nog meer kunnen doen?
  Tijdens de bijeenkomst kijken we of er "nieuwe" ideeën en plannen voor acties en activiteiten te bedenken zijn. Of misschien zijn er oude ideeën die met dit akkoord weer een nieuwe impuls kunnen krijgen.
 • Wrap-up: welke ideeën zijn opgekomen, hoe gaan we die verder uitwerken. Natuurlijk vragen we ook de wethouder nog om een reactie.  
   

Deelnemers kunnen hier foto’s voor aan te leveren om mooie voorbeelden te geven van plannen of projecten die mooi bij het akkoord passen. 

 
21.00 Afsluiting door Brigit. Mensen nog de mogelijkheid om even na te praten. 
Aanmelden: 
ja: groenestad@amersfoort.nl, evt met vraag aan de wethouder en dieetwensen