U bent hier

Groei & Bloei prijsuitreiking voortuinkeuring Hoogland

Datum: 
donderdag 21 november 2019 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Groei&Bloei keurt al zo'n vijftig jaar voortuinen, in het hele land. Jaarlijks doet een wijk in Amersfoort mee met de wedstrijd. Dit jaar kwamen de deelnemers uit Hoogland. Drie keer per jaar worden de deelnemende tuinen gekeurd om een goed beeld te krijgen van de tuin in de verschillende seizoenen. Donderdag 21 november vindt in Het Groene Huis de prijsuitreiking van de mooiste tuin in Hoogland plaats.

 

In de beginjaren ging het er vooral om dat daardoor de woonomgeving meer fleur kreeg en mensen plezier in tuinieren zouden krijgen. Hoewel dat nog steeds een belangrijke doestelling is, is er een nieuwe bij gekomen. Namelijk het bijdragen aan een leefbaar stadsklimaat. In warme zomers zijn wijken met veel groen koeler dan volledig versteende wijken. Bovendien zorgen groene tuinen voor een extra waterberging bij extreme regenval. 

 

De keuring van de tuinen wordt gedaan door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij letten daarbij op verschillende aspecten zoals beplanting, tuinontwerp, onderhoud, kleurgebruik, wintergroen e.d. De keuringen zijn in april, juni en september geweest. Alle keren zijn er foto’s gemaakt en is er een scorelijst ingevuld.

 

Op de avond van de prijsuitreiking zullen alle foto’s van de genomineerde voortuinen getoond worden. Hendrine Swellengrebel zal daarbij nader in gaan op de tuinen tijdens een presentatie. Waarna de voortuinkeuringscommissie van Groei & Bloei de prijsuitreiking zal doen. Het zal een interessante en gezellige avond worden waarbij zowel de eigenaren van de genomineerde tuinen als de Groei&Bloei-leden van harte welkom zijn!