plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

EXPO: KLIMAAT IN JE STRAAT

Datum: 
zondag 10 juli 2022 - 0:00 tot zondag 21 augustus 2022 - 23:45
Locatie: 
Tentoonstelling in Het Groene Huis Amersfoort
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Tijdens de zomervakantie is er een interactieve exposite “Klimaat in je straat” in het bezoekerscentrum Het Groene Huis in Amersfoort.

 

Ons klimaat verandert. Het wordt warmer, het regent vaker en heftiger. Ook is de kans op periodes van hitte en droogte groter. Wat merk je daarvan in je eigen straat en wat kan je zelf doen aan deze gevolgen? De expositie ‘Klimaat in je straat’ geeft je allerlei tools en inspiratie hoe je je huis, tuin en straat kan aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Hoe houd je het bijvoorbeeld koel in huis en tuin? Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast?

De interactieve tentoonstelling is geschikt voor jong&oud en bevat filmpjes, experimenten, doe-opdrachten en wandelingen over het prachtig landgoed Schothorst.

De expositie is georganiseerd door het CNME Amersfoort i.s.m. met de gemeente Amersfoort, Amersfoort Rainproof/ Netwerk Steenbreek en Waterschap Vallei en Veluwe.

 

Openingstijden: Contact | Het Groene Huis Amersfoort

 

Gratis consult over je tuin

Heb je een persoonlijk advies nodig over je tuin? Onze tuinontwerper Hélène Oudshoorn is op een aantal data aanwezig in Het Groene Huis voor een persoonlijk advies. Neem foto's of een plattegrond mee van je tuin zodat Hélène gericht je je kan adviseren hoe je tuin klimaatbestendiger te maken.

  • Woensdag 3 augustus in de ochtend

  • Woensdag 10 aug in de middag

  • Woensdag 17 aug in de avond

Inschrijven is noodzakelijk: via:  info@oudshoorntuinontwerp.nl

 

Watertafel demonstratie

donderdag 18 augustus 10 uur
​donderdag 18 augustus 14.00 uur
Met de watertafel laten wij je zien wat jij kunt doen om wateroverlast tegen te gaan. Inschrijven is niet nodig. 

 

Hoe kies je de juiste planten voor je tuin?

Zondag 21 augustus om 14:00 uur en 15:00 uur geeft tuinontwerper Eveline Beukema een rondleiding langs de voorbeeldtuinen. Zij vertelt daar hoe je voor je eigen tuin de juiste planten kiest en hoe je ze verzorgt. Inschrijven is niet nodig.