U bent hier

De Groene Dag

Datum: 
zondag 30 juni 2019 - 11:00 tot 16:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Welkom op de Groene Dag!

 

Kleine duurzame initiatieven met een mooi verhaal  *  Groene producten, lezingen, thema wandelingen en mini-workshops * een kinderprogramma * Lekker biologisch eten en drinken * Prettige muziek.

Dát zijn de ingrediënten van de Groene Dag.

Er komen gemiddeld 1500 bezoekers per keer. Er is ruimte voor zo’n 40 kramen.

Nieuw op de Groene Dag zijn de mini-lezingen in Het Groene Huis. Hier hoort u meer over zelfbeheer in de openbare ruimte, over hitte in de stad en over de mogelijkheden om een elektrische Buurauto in uw straat te krijgen. Na iedere lezing is er tijd om vragen te stellen. De eerste lezing om 11.15 gaat over klimaatbestendige, groene, onderhoudsvriendelijke tuinen en de nieuwe voorbeeldtuinen op het Landgoed. Wethouder Jansen is daarbij aanwezig en opent daarna de voorbeeldtuinen.

 

Er is nog meer te doen voor jong en oud, een paar voorbeelden: U kunt meedoen aan de wilde eetbare planten wandeling, een vogelexcursie of planten ruilen bij de plantenruilbeurs. De kinderen worden uitgedaagd tijdens de egelspeurtocht en kunnen genieten van een theatervoorstelling van Meneer de Boom en zijn vrienden. Op het terrein van Landgoed Schothorst mogen kinderen water pompen bij de natuurspeeltuin en spelen in het bos. Ondertussen geniet u van één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Direct bij Het Groene Huis zijn er kramen met lekker en gezond eten en drinken en gezellige muziek. 

De Groene Dag - Een leuke dag voor jong en oud!

 

Programma 2019 >>>