U bent hier

Bosuilenexcursie in Den Treek

Datum: 
vrijdag 13 december 2019 - 21:00 tot 22:45
Locatie: 
Parkeerterrein restaurant Bavoort
Adres: 
Vertrek vanaf parkeerterrein restaurant Bavoort, Treekerweg 28, 3832 GX Leusden
Prijs: 
gratis

Bosuilen wandelexcursie in Den Treek

Speuren naar de bosuil is een hele beleving. Kom je hem echt tegen? Afdeling Amersfoort van Vogelwacht Utrecht houdt haar traditionele bosuilenexcursie op vrijdag 13 december.

 

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5500 broedparen in ons land. Desondanks zie je hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf. In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken.

 

Het horen en soms zelfs zien van een bosuil is een leuke ervaring, zeker ook voor kinderen! De excursie bestaat uit een wandeling langs de Treekerweg. En zal starten om 21:00 uur en rond 22:45 afgelopen zijn.

Aanmelden: 
Aanmelden via renedewaal@vogelwacht-utrecht.nl of tel. 06-49121619