U bent hier

Bosuilen in Den Treek / wandelexcursie

Datum: 
vrijdag 14 december 2018 - 21:00 tot 22:45
Locatie: 
Vertrek vanaf parkeerterrein restaurant Bavoort
Adres: 
Treekerweg 28, 3832 GX LEUSDEN
Prijs: 
gratis

Speuren naar de bosuil is een hele beleving. Kom je hem echt tegen? Afdeling Amersfoort van Vogelwacht Utrecht houdt haar traditionele bosuilenexcursie op vrijdag 14 december van 21:00 tot 22:45 uur in Den Treek.

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5500 broedparen in ons land. Desondanks zie je hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf. In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken.

Deze excursie was afgelopen jaar een groot succes. Een flink aantal mensen genoot van soms wel drie roepende uilen tegelijkertijd, en ook liet een uil zich even zien. Ook voor kinderen is dat een leuke ervaring.

 

Vertrek vanaf parkeerterrein restaurant Bavoort, Treekerweg 28, 3832 GX Leusden. 

Aanmelden is verplicht via renedewaal@vogelwacht-utrecht.nl of tel. 06-49121619. De toegang is gratis.