U bent hier

Bijeenkomst Groene Schoolpleinen

Datum: 
donderdag 13 februari 2020 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Heeft jouw school al een schoolplein dat de kinderen uitdaagt tot veelzijdig bewegen, creatief buitenspelen en eindeloos ontdekken? Om maar een paar van de voordelen te noemen: buitenspelen en groen bevorderen gezondheid en schoolprestaties, de stress en het pestgedrag wordt verminderd, obesitas wordt teruggedrongen, kinderen en leerkrachten worden meer betrokken bij hun leeromgeving.

 

WERKPLAATS GROENE SCHOOLPLEINEN AMERSFOORT
Kom donderdag 13 februari naar de afsluitende bijeenkomst van de werkplaats 2019/2020. Dit is bij uitstek de gelegenheid voor alle scholen, ouders, geïnteresseerden, partners en ontwerpers om ervaringen en kennis uit te wisselen. Aan de hand van hun ontwerp nemen Springzaad ontwerpers ons mee in het resultaat en bevindingen. Paul van Eerd (Buro Buitenruimte), Marjan Deurloo (Juffie in ‘t groen) en Hanneke van Vuure (Het Wilde Land) belichten aspecten zoals klimaatbestendigheid, wateropvang en beplanting. Een avond om inspiratie op te doen, al je vragen te stellen en kennis te maken met onze “community” van Amersfoortse groene schoolpleinen.

 

COMMUNITY OF PRACTICE - SAMEN BEREIKEN WE MEER
De Werkplaats Groene Schoolpleinen - een co-productie van 033GROEN en Samenwerkstad - helpt Amersfoortse basisscholen met het vergroenen, beheren én gebruiken van hun schoolpleinen. Met het motto: samen staan we sterk(er) en bereiken we meer. Bijdragen van Gemeente Amersfoort en Provincie Utrecht maken de organisatie van de werkplaats mogelijk. Dankzij Waterschap Vallei & Veluwe krijgt de thematiek van klimaatbestendigheid vorm en inhoud op deelnemende scholen.

 

Meer informatie en aanmelden: Fabian Brökelmann (Samenwerkstad) of Serai Bressers (033GROEN) via post@033groen.nl.