U bent hier

Actie Steenbreek openbare ruimte

Amersfoort start de campagne Steenbreek Openbare Ruimte in de wijken Nieuwland, Soesterkwartier, Hooglanderveen en Bergkwartier. Steenbreek Openbare Ruimte gaat over het vervangen van overbodige bestrating door groen. Hiermee geven we ruimte voor het opvangen van regenwater tijdens hoosbuien, bieden we verkoeling tijdens hitte en voedsel voor insecten en vogels. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ maken we de stad groener.
 

Ons klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een periode van aanhoudende droogte. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast en droogte, veroorzaken schade en lage grondwaterstanden. Langdurige hitte leidt bovendien bij veel mensen tot gezondheidsklachten. Ondertussen groeit onze stad en is het een uitdaging om meer ruimte te vinden voor groen. Operatie Steenbreek is één van de maatregelen om méér groen en beter groen te realiseren. Kleine, lokale maatregelen zijn bovendien het meest effectief.
 

Op woensdag 29 mei heeft Wethouder Kraanen de aftrap gedaan van de campagne in de wijk Nieuwland. Vervolgens kunnen bewoners van de 4 wijken kansen voor vergroening bij de gemeente melden.

Dus ziet u onnodig brede stoepen, een boom ingeklemd door tegels of een versteend pleintje?

·       Maak een foto, en deel deze

·       via www.amersfoort.nl/steenbreek