U bent hier

De Groene Dag

De Groene Dag op zondag 21 mei van 12.00-16.30 uur  Een dag vol belevenissen voor jong en oud  Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag De Groene Dag in Park schothorst

Welkom op de Groene Dag!

Op zondag 21 mei van 12 tot 16.30 uur organiseert het CNME de jaarlijkse Groene Dag. Een dag vol activiteiten over en in de natuur. Er is een markt met meer dan 40 duurzame kramen, de tentoonstelling "30 jaar het CNME" gaat open en bezoekers kunnen in de oudheid duiken op de Middeleeuwse boerderij.

 

 

 

gezellige markt * inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid * workshops * (kinder) activiteiten * 30 jaar CNME tentoonstelling *  Vikingen en Sibbe * pasgeboren dieren * bijenhuis * natuurspeeltuin * biologische lekkere hapjes en drankjes

 

 

Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag: van de Imkervereniging tot de Dierenambulance, van IVN tot Groei & Bloei en van Wereld Natuur Fonds tot Operatie Steenbreek. Er is veel te zien, te doen en te koop.

Er zijn maar liefst 40 kramen vol inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. De één met allerlei zuivere zeepjes, een ander met zelfgemaakte jams of groene cadeautjes en er zijn groene bedrijven die korte workshops geven waar je kosteloos en zonder in te schrijven aan mee kunt doen. Uiteraard is er ook lekker en gezond eten en drinken.

Op die dag wordt ook de tentoonstelling “30 jaar het CNME” om 13.00 uur in Het Groene Huis door wethouder Tigelaar geopend.

Verder op het terrein van Landgoed Schothorst kun je spelen in het bos, water pompen in de natuurspeeltuin, langsgaan bij het Bijenhuis of genieten van wat dan bloeit in één van de bijzondere thematuinen op het Landgoed.

Het Middeleeuws Erf is open, compleet met pasgeboren lammetjes en varkentjes, middeleeuwse attributen en verklede mensen. Kom kijken naar de middeleeuwse poppenkast en luister naar het verhaal van historische bouwers van de middeleeuwse boerderij. Bezoek kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten, natuurlijke stoffen zoals wol en linnen, verfplanten en gevlochten manden. Je kan ook tin gieten tot amuletten en hangertjes.

 

Het wordt smullen tijdens de Groene Dag! Hetties Road Cuisine richt alles in tot een sfeervolle buitenkeuken. Geurig eikenhout en vlammen brengen de houtoven binnen 20 minuten op 350 graden: De ideale temperatuur om in 1-2 minuten een knapperige pizza goudbruin te bakken. Het deeg, de saus en alles wat er op de pizza gaat, is uiteraard zelf gemaakt en vers gesneden. Kortom: Tot op de bodem uit eigen keuken. Een toefje rucula, bascilicum of andere verse kruiden uit de tuin en een scheutje peper of rozemarijnolie maken al het lekkers uit de oven helemaal af. Hetties kookt voor iedereen die van zelfgemaakt, lekker, puur, vers, eerlijk, kleinschalig, gezond en sfeervol houdt. Omdat je zelf de ingrediënten op de pizza kunt kiezen en de bodem ook van spelt of een ander graan gemaakt kan worden, is de pizza geschikt voor iedereen. Vegetariërs, veganisten, fruitariërs, macrobioten, omnivoren; voor iedereen is er iets om de pizza mee te beleggen.

Ecologische Fruittuin Très Jolie is een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden (o.a. bessen, bramen, frambozen). Tegelijkertijd is de tuin een plek om, ook innerlijk, tot rust te komen en om te genieten van wat de natuur te bieden heeft, een “belevingstuin”. Ze verwerken bessen tot heerlijk fruitbeleg, siroop, azijn, sappen, chutney, gelei en gedroogd fruit. Verder zijn er aanwezig o.a:  Beebox, Coöperatie de Nieuwe Graanschuur en IJs van Vitelli.

 

De Groene Dag maakt deel uit van het landelijke feest van de Natuur ‘Fête de la Nature’ en de Geluksroute. 

Plattegrond Groene Dag in pdf

Fotoalbum 30 jaar het CNME

 

Mis het niet, De Groene Dag op zondag 21 mei 2017 van 12.00 tot 16.30 uur op Landgoed Schothorst in Amersfoort.

 

Vragen of tips/ideeën?

Wil je nog meer weten of wil en kan jij iets bijdragen? mail naar l.vanderstar@amersfoort.nl