U bent hier

Tentoonstelling Dieren in Beeld

Datum: 
dinsdag 4 juli 2017 - 16:30 tot zondag 20 augustus 2017 - 16:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Deze zomer is er een nieuwe tentoonstelling te bewonderen in Het Groene Huis: Dieren in Beeld. Wethouder Bertien Houwing opent de tentoonstelling op dinsdag 4 juli om 16.30 uur in Het Groene Huis (Schothorsterlaan 21). Gratis toegankelijk.

 

Cursisten beeldhouwen en boetseren van Scholen in de Kunst exposeren hun beelden geïnspireerd door de collectie opgezette dieren van het CNME Amersfoort. De opgezette dieren die model stonden, staan in de tentoonstelling naast de 25 beelden gemaakt door de cursisten.

Voor deze beelden zijn verschillende materialen gebruikt zoals klei, speksteen, kippengaas of kunststof. Er zijn grote en kleine beelden bij. Verbazingwekkend natuurgetouw of juist geabstraheerd.

 

Workshop

Op woensdag 16 augustus kunnen kinderen van 8-12 jaar meedoen met de Kunstclub bij Het Groene Huis. Samen met docent Jacobijn Erdtsieck gaan kinderen de hele dag van 10.00 tot 16.00 uur gezellig met elkaar aan de slag en maken ze de mooiste kunstwerken! Meer informatie en kaartverkoop (€20,-) is te vinden op www.kunstbrouwerij.nl.

Gedurende de hele tentoonstelling Dieren in Beeld staan er voor kinderen knutselspullen klaar om zelf aan de gang te gaan om bijvoorbeeld een prachtige uil of haas te maken.

 

Wandeling
Naast het bezoeken van de tentoonstelling is een wandeling door Park Schothorst ook een aanrader. Voor deelnemers een unieke kans dezelfde dieren in levende lijve tegen te komen!

 

Openingstijden